Resultaten controleacties Politie Gent – september 2018…

In de loop van de maand september 2018 organiseerde de Politie Gent 27 verkeerscontroles. In totaal werden 851 overtredingen vastgesteld. Hieronder een overzicht van de verschillende controles en bijhorende resultaten.   

 

Alcoholcontroles

In de loop van de maand september 2018 voerde de Politie Gent zes alcoholcontroles uit. In totaal werden 567 samplings afgenomen.

  • 19 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Positief’. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden. Hun rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Van 2 bromfietsers die geen drager van het rijbewijs waren, werd de bromfiets voor 6 uur ingehouden. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor 15 dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL hadden of omdat zij ook onder invloed van drugs waren.
  • 13 chauffeurs hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uur.
  • 535 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Safe’. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden.

 

Er werden 47 speekseltesten afgenomen. 28 bestuurders bleken onder invloed van drugs te zijn. Van 19 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 3 bestuurders waren geen drager van het rijbewijs – hun voertuig werd voor 12 uur ingehouden.

Tijdens de alcoholcontroles werden ook 72 andere overtredingen vastgesteld.

Controles gordeldracht en GSM-gebruik

Tijdens de maand september 2018 werd op het Gentse grondgebied één controleactie rond gordeldracht en GSM-gebruik georganiseerd.

Er werden 7 overtredingen vastgesteld voor het niet dragen van de gordel. 9 personen vlogen op de bon omdat ze de GSM gebruikten achter het stuur. Daarnaast werden nog 2 andere overtredingen vastgesteld en beboet.

Hinderlijk parkeren

Verkeerd parkeren heeft een belangrijke negatieve impact op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. In uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de Gentse Politie drijft de Wijkdienst haar inspanningen op door middel van een aantal gerichte acties.

 

In de maand september 2018 organiseerden de verschillende Gentse commissariaten 15 controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 173 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 190 andere inbreuken. De top drie van parkeerinbreuken:

  1. Parkeren/stilstaan op plaatsen gesignaleerd door de verkeersborden E1 (parkeerverbod) en E3 (stilstaan en parkeren verboden) (56 keer)
  2. Parkeren op de rijbaan langs de gele onderbroken streep (48 keer)
  3. Stilstaan of parkeren op de oversteekplaats of op minder dan 3 meter voor de oversteekplaats (19 keer)

Controles boorddocumenten

In september 2018 voerde de Gentse politie één controle op boorddocumenten uit.

Tijdens deze controle werden 24 inbreuken inzake boorddocumenten vastgesteld. Daarnaast werden nog 40 andere overtredingen vastgesteld.

Controles zwaar vervoer

In de maand september 2018 voerde de Verkeersdienst één controle op zwaar vervoer uit. Er werden 19 vrachtwagens gecontroleerd. Er werden 9 overtredingen vastgesteld en 2 waarschuwingen gegeven. In totaal werd er voor 3.290 euro aan boetes geïnd.

Bromfietscontroles

In de maand september 2018 organiseerde de Gentse politie één bromfietscontrole. Daarbij werden 28 bromfietsen gecontroleerd. 8 bromfietsen bleken opgedreven en werden opgelegd voor 15 dagen. 4 bromfietsers kregen een pv van waarschuwing en moeten hun bromfiets opnieuw laten afstellen. 1 bromfiets was niet verzekerd en werd in beslag genomen. 1 bromfietser had geen rijbewijs en reed onder invloed van alcohol – zijn bromfiets werd voor 6 uur in beslag genomen. Daarnaast werden 2 andere overtredingen vastgesteld.

Tijdens deze actie werden ook 21 bromfietskoeriers gecontroleerd. Er werd één overtreding vastgesteld.
 

Fietscontroles

In de maand september 2018 werden 2 controleacties gericht op fietsers georganiseerd. Deze controles zijn vooral gericht op het in orde zijn van de fietsverlichting, respecteren van de wegcode en het fietsgedrag in het algemeen. Er werden 244 fietsinbreuken vastgesteld en beboet. Het ging hierbij vooral om het negeren van het doorgangsverbod in de voetgangersstraten tussen 11 en 18 uur. Ook werden er 4 niet fiets gerelateerde inbreuken vastgesteld.

 

Reserveer van 27 november t/m 3 december 2018 luxe hotels voor lage prijzen.

 

 

Volg ons op :
error24
fb-share-icon0
Tweet 966
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten