Ingetogen performances op de begraafplaatsen tijdens Reveil…

Op 1 november 2018 strijkt Reveil voor de vijfde keer op rij neer op tientallen begraafplaatsen en speciale plekken in Vlaanderen. Ook in Gent zorgt Reveil voor intieme (vaak akoestische) optredens van muziekgroepen, woordkunstenaars en dansers. Bekende en onbekende artiesten verwarmen tussen 17 en 18 uur de begraafplaatsen met ingetogen performances.

 

In Gent kunt u terecht op de Westerbegraafplaats, Campo Santo Sint Amandsberg en op de begraafplaatsen van Oostakker en Wondelgem. Op het programma staan optredens van onder meer Everyting But a Band, Maite Louisa, Outer, Lieven Tavernier, Franssiss Browne’s Magnificent World, Lone Blue Heron en Marthe Laureys.

Een begraafplaats is geen kille plek, maar een verzamelplaats waar duizenden verhalen de wortels van een gemeente vormen. Die verhalen mogen niet vergeten worden, daarom is iedereen welkom. Ouderen zien er de tijd in dat de fanfare nog op begrafenissen speelde, terwijl jongeren het als een nieuwe manier zien om de overledenen te herdenken.

Het evenement is sereen, ingetogen en respectvol, als een soort eerbetoon aan de graven zonder bloem.

Praktisch

De toegang tot Reveil op de Gentse begraafplaatsen is gratis. De organisatoren vragen aanwezigen enkel om een kaarsje mee te brengen.

 

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten