Tiende plantdag van het geboortebos in de Gentbrugse Meersen…

Op zondag 21 oktober 2018 worden ouders, familie en vrienden van de Gentenaartjes die in 2017 geboren werden uitgenodigd in de Gentbrugse Meersen. Ze planten er samen een nieuw geboortebos, dat verder zal uitgroeien tot een speelbos voor alle Gentse kinderen.

 

3.085 Gentenaartjes geboren in 2017

In 2017 werden er 3.085 Gentenaartjes geboren. Hun ouders kregen allemaal persoonlijk een uitnodiging voor de plantdag. Elk jaar wordt er ook een monument geplaatst als blijvend aandenken. Wie de naam van zijn kindje vermeld wil zien op het monument, kon dat vooraf doorgeven. 1.027 ouders deden dat ook. De namen van hun kinderen staan op het monument, dat onthuld wordt op de plantdag zelf.

Programma plantdag

Inschrijven voor de plantdag hoeft niet, alle activiteiten zijn gratis.

  • 13.30 – 14.30 uur: verwelkoming met een drankje
  • 14.00 uur: inhuldiging van het geboortebos en het monument van 2017
  • 14.15 – 17.00 uur: boompjes planten, muziek, kinderanimatie, bar, …

Een bos voor alle Gentenaartjes

De Stad Gent kiest voor inheemse boomsoorten: olm, els, es, kers, zwarte populier, grauwe abeel, lijsterbes en vogelkers. De bomen zijn jong bij het aanplanten. Ze ontwikkelen de komende jaren samen verder tot een speelbos. In het zuidelijk deel van de Gentbrugse Meersen werden de voorbije jaren al negen geboortebossen aangeplant. Dat kaderde in de aanleg en ontwikkeling van het zuidelijk deel van de Gentbrugse Meersen, dat ligt tussen de Koningsdonkstraat, de Schelde en het viaduct van de E17. Ook speelinfrastructuur kreeg er een plek: wilgentunnels en -hutten, een parcours door een gracht, … Het gebied zelf nodigt bovendien uit om op ontdekking te gaan, en afwijken van de paden mag.

Thuis verder de natuur een handje helpen

De Stad Gent beheert de natuur in Gent op een natuurvriendelijke manier, ook in de Gentbrugse Meersen. Dat is niet alleen goed voor de bloemen en planten zelf, maar ook voor dieren en de inwoners van Gent. Wie naar de plantdag komt, krijgt een zakje biologische bloembollen mee naar huis. Wie die thuis plant, helpt de natuur een handje. De krokussen die eruit groeien, trekken immers bijen en insecten aan en zorgen voor biodiversiteit.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten