Gent organiseert voor het eerst ‘Nacht van de Jeugdbeweging’…

Op vrijdag 19 oktober 2018 trekken duizenden jongeren in het uniform van hun jeugdbeweging naar hun werk of naar school. Vanaf 15.30 uur verzamelen de Gentse jeugdbewegingen in het Coyendanspark voor een bedankingsfeest. De leiding van verschillende Gentse jeugdbewegingen organiseren ook voor het eerst een ‘Nacht van de Jeugdbeweging’.

 

Gent telt meer dan 50 jeugdbewegingen. Hier staan elk weekend duizenden jongeren klaar om het beste van zichzelf te geven als leiding. Op die manier bezorgen ze meer dan 9.000 kinderen elk weekend een leuke tijd.

Dag van de jeugdbeweging

Tijdens de Dag van de Jeugdbeweging worden de kinderen en jongeren extra in de bloemetjes gezet. Na school- of werktijd verzamelen meer dan 1.500 jonge Gentenaars vanaf 15.30 uur in het Coyendanspark voor een feestje. Dit jaar kunnen ze hun favoriete nummer aanvragen, enthousiast meedansen tijdens een twerkshop of deelnemen aan een silent disco.

Nacht van de Jeugdbeweging

’s Nachts gaat het feestje gewoon door want de leiding van verschillende Gentse jeugdbewegingen organiseert voor het eerst een nacht van de jeugdbeweging in de Minus One, Opgeëistenlaan 455 in Gent.

 

De Nacht start om 20 uur met een vijfkamp waarbij de verschillende jeugdbewegingen het tegen elkaar opnemen. Om 22 uur barst het feest volledig los met DJ’s uit de verschillende Gentse jeugdbewegingen.

  • 22-23u: Duo de Fleurs (Scouts Sint Paulus)
  • 23-01u: Dj Latomski (Negenduust)
  • 01-03u: Dj Gibby (Scouts de Havik)
  • 03-04u: Pugnax Bibens (Scouts de Glimlach)
  • 04-05u: PJ DJ (Scouts de Wouw)
 

Tickets voor de Nacht van de Jeugdbeweging kosten 5 euro en kan men online kopen op de facebookpagina (uitverkocht).

Vijf jeugdbewegingen organiseren

De Gentse Dag van de Jeugdbeweging wordt georganiseerd door vijf jeugdbewegingen: Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD (Interdiocesane Jeugddienst), KSA (Katholieke StudentenActie) en Scouts & Gidsen Vlaanderen, in samenwerking met Jeugddienst Gent.

Ondersteuning voor het jeugdwerk

De Stad Gent ondersteunt het Gentse jeugdwerk financieel maar evengoed ook in de zoektocht naar geschikte lokalen en terreinen.  Zo werd de basissubsidie voor jeugdwerk dit jaar verhoogd van 956 euro naar 1137 euro per jaar en werd de investeringssubsidie voor lokalen verhoogd van 100.000 naar 115.000 euro.

De Stad Gent betaalt ook stadsondersteuners. Zij vormen het aanspreekpunt en de tussenschakel tussen het bestuur en de verschillende jeugdverenigingen. In Gent zijn er stadsondersteuners actief voor Scouts en Gidsen Vlaanderen, KSA, Chiro, FOS Open Scouting, speelpleinwerkingen en jeugdhuizen. De stadsondersteuners van KSA en FOS Open Scouting zijn nieuw.

 

 

 
Volg ons op :
error24
fb-share-icon0
Tweet 966
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten