Project Gent Sint-Pieters…

Begin dit jaar namen 1.098 mensen deel aan een digitale enquête waarin gepeild werd naar de tevredenheid over diverse aspecten van het Project Gent Sint-Pieters: de nieuwe treinperrons, het busstation, de nieuwbouw aan de Koningin Fabiolalaan, de plannen voor het Koningin Mathildeplein, enzovoort. Daarnaast werden ook twee themawandelingen georganiseerd, een over de inrichting van de stationspleinen en een over de …

Lees verder

 

Verdere verbouwingen station: een update

Van bij de start van het project hebben de projectpartners beslist dat de werken aan het station in twee fases zouden worden uitgevoerd: een eerste fase van de sporen 12 tot en met 8 en een tweede fase van de sporen 7 tot en met 1. Dit is een gebruikelijke procedure voor grote werken.

Lees verder

De Lijn vernieuwt traminfrastructuur op het Koningin Maria-Hendrikaplein

Sinds 10 september 2018 vernieuwt De Lijn de tramsporen, de wissels en de wisselsturing op het Koningin Maria-Hendrikaplein. Het plein is een knooppunt van bussen en trams en de draaischijf voor alle tramlijnen en Gent. Het is dus belangrijk dat de traminfrastructuur in goede staat blijft.

De voorbereidende werken worden…

Lees verder

Lijn 19: Koningin Fabiolalaan krijgt opnieuw een bus!

Vanaf maandag 1 oktober 2018 verbindt de nieuwe buslijn 19 het station Gent-Sint-Pieters met het Arteveldepark. Die bus zal ook de Koningin Fabiolalaan bedienen. Voor de buurtbewoners en de mensen die naar de Rijksdienst voor Pensioenen gaan, betekent dit een hele verbetering. Door de werken …

Lees verder

Project Rinkkaai dient aanvraag voor omgevingsvergunning in

Eind augustus diende Rinkkaai een aanvraag in voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor het woonproject aan de Koningin Fabiolalaan, tegenover de zone tussen de Suzanne Lilarstraat en de Snepkaai.

Eerder al werd het verkavelingsplan voor Rinkkaai…

Lees verder

Alle informatie is verkrijgbaar in het Infopunt Project Gent Sint-Pieters, Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent.

Contact

Openingsuren

  • Maandag van 9u tot 12u
  • Dinsdag van 9u tot 12u
  • Woensdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u
  • of na afspraak
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten