Expo ROOK in het Huis van Alijn…

Op 19 oktober 2018 gaat in het Huis van Alijn de expo ROOK van start. De expo brengt de mentaliteitsverandering rond roken in beeld en toont hoe en waarom we anders tegen roken zijn gaan aankijken.

 

Roken in veranderende tijden

Rokers hebben de tijdgeest tegen. ‘Rookvrij’ is vandaag haast overal de norm. Dat roken schadelijk is, is al lange tijd bewezen. Toch gaan tabaksproducten nog vlot over de toonbank: vandaag rookt ongeveer één op vijf volwassenen. Achter de sigaret gaat een boeiende geschiedenis schuil. De expo ROOK brengt de mentaliteitsverandering in beeld en toont hoe en waarom we anders tegen roken zijn gaan aankijken.

Rookerfgoed

De inspiratie voor deze expo vond het Huis van Alijn in de eigen collectie. Als museum van het dagelijks leven bewaart het veel erfgoedmateriaal over roken. Talrijke foto’s, home movies en voorwerpen getuigen over de plaats die roken innam in het dagelijks leven in de 20ste eeuw. 

Actualiteit

De expo brengt de veranderende kijk op roken in beeld en biedt een historisch kader voor de actualiteit rond tabaksgebruik en de regulering ervan. In het verleden werd duidelijk anders gedacht over gezondheid dan nu.

Een interactieve rondleiding door de expo geeft jongeren uit het secundair onderwijs de nodige context mee en reikt voer voor discussie aan. Zo stellen ze zich kritisch op en kunnen ze zich een mening vormen over roken. Na het bezoek aan het museum kunnen scholen in de klas verder aan de slag met een educatief pakket, ontwikkeld door het Vlaams Instituut Gezond Leven i.s.m. Het Huis van Alijn.

 

Persbeelden kan u hier bekijken en downloaden.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten