Borluutkermis, laatste Gentse kermis van het jaar…

Van vrijdag 19 tot en met dinsdag 23 oktober 2018 vindt in Sint-Denijs-Westrem de Borluutkermis plaats. Borluut is de laatste Gentse stadskermis van 2018. De Dekenij Borluut, het Cultuurplatform Sint-Denijs-Westrem en de plaatselijke verenigingen stelden een mooi programma samen.

 

Op vrijdag 19 oktober om 20 uur opent de Belleman in het bijzijn van heel wat ‘schuun volk’ de Borluutkermis in het kasteel Borluut. Na de receptie kunnen quizliefhebbers hun kennis meten in de feesttent Krijzeltand. De volgende vijf dagen is de deelgemeente het middelpunt van festiviteiten, ontmoetingen en veel plezier voor jong en oud.

 

Zaterdag staan de kinderen centraal. In de voormiddag is er een tweedehandsverkoop in kinderkleding, speelgoed en andere leuke kinderspulletjes. In de namiddag kunnen de kinderen hun danstalenten laten zien tijdens de kinderdisco van Raf Violi en smullen van heerlijke pannenkoeken. ’s Avonds staat Rocktoberfest geprogrammeerd met optredens van De Zebra’s, Party Party en DJ Dave.

Zondag start de kermis met een gezond ontbijt, gevolgd door het kermisbuffet van 11.11.11 en tot slot het praatcafé voor een kermismaal met schuunbruud en lekkere bieren van eigen bodem. Maandag verwelkomt de Stad Gent om 14.30 uur de senioren voor koffie, gebak en een optreden van de Pretshow. Dinsdag 23 oktober om 14 uur organiseert de lagere school Sint-Paulus een grootouderfeest in de feesttent en wordt de kermis om 19 uur afgesloten met een kermiskaarting en pokertornooi.
 

Het hele weekend is er de foor (blijft staan tot 5 november), een boekententoonstelling van het Davidsfonds in het dienstencentrum en een fototentoonstelling in het Kasteel Borluut. Alle activiteiten (behalve de eetfestijnen en de quiz) in de feesttent zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma werd gebundeld in een programmaboekje en wordt verdeeld in Sint-Denijs-Westrem.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten