Geslaagde guerrilla-actie in de Overpoort: propere plassers krijgen een beloning…

Studenten die er woensdagavond 10 oktober 2018 in de Overpoortstraat voor kozen om ‘legaal’ te plassen in de tijdelijke toiletcontainer op het Kramersplein, kregen er een passende beloning bovenop. Ze werden getrakteerd op een gratis pak friet, uitgedeeld door ‘de beste wc-madam van Gent’. De frieten zijn een knipoog naar de ludieke preventiecampagne tegen wildplassen die de Stad Gent op 20 september lanceerde onder de noemer ‘1 boete wildplassen is gelijk aan 20 pakjes friet’.

 
 

Wildplassers en rondslingerend glas zijn al langer een probleem in de Overpoortstraat. Om de overtredingen extra kracht bij te zetten, rolde de Dienst Preventie voor Veiligheid van de Stad Gent twee nieuwe campagnes uit. Studenten worden gesensibiliseerd om lege glazen binnen te houden en om het publiek sanitair te gebruiken … en dus niet te wildplassen. Op wildplassen staat een GAS-boete van 60 euro. ‘Dat kan tellen, besteed je geld aan wijzere dingen’, aldus de ‘dringende boodschap’ van de campagne. Tot 15 november worden er in de Overpoortstraat strategisch geplaatste bordjes ingezet, naast een tijdelijke toiletcontainer en twee infozuilen om iedereen aan te moedigen het publiek sanitair te gebruiken.

 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten