Zone 30 in Zwijnaarde vanaf 15 oktober…

Sinds 1 oktober 2018 is in grote delen van Drongen een zone 30 ingevoerd. Vanaf 15 oktober wordt ook in Zwijnaarde de maximumsnelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur.

 

Een zone 30 zorgt voor meer verkeersveiligheid en minder sluipverkeer. Door de snelheidsbeperking daalde het aantal verkeersongevallen de afgelopen jaren fors. Daarom wordt de zone 30 nu ook buiten de R40 (kleine ring) verder ingevoerd. Vanaf 15 oktober is Zwijnaarde aan de beurt.

Waar komt de zone 30 in Zwijnaarde precies?

De ‘zone 30’ wordt in Zwijnaarde begrensd door de Tramstraat, de E17 en de Eedstraat, Mattestede en de Zandvoordestraat. Deze drie laatste maken zelf ook deel uit van de zone 30.

De signalisatie wordt geplaatst in de week van 15 oktober. Het begin en het einde van de zone 30 wordt aangeduid met verkeersborden. Waar de zone 30 begint, wordt er ook een grote ’30’ op het wegdek geschilderd. Waar nodig wordt er ook een herhalingsbord geplaatst, om bestuurders aan de maximaal toegelaten snelheid te herinneren.
In de eerste weken na de invoering van de zone 30 worden er snelheidsindicatieborden geplaatst om mensen attent te maken op hun snelheid. De politie houdt ook een oogje in het zeil en er zullen zeker snelheidscontroles volgen.
 

Affiche: zone 30, bedankt!

Er worden affiches en vouwborden ter beschikking gesteld aan bewoners binnen de ‘zone 30’. De affiches zitten bij de bewonersbrief die alle inwoners in de bus krijgen. De vouwborden kunnen vanaf maandag 15 oktober 2018 afgehaald worden in het Dienstencentrum Zwijnaarde (Hutsepotstraat 29, 9052 Zwijnaarde).

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten