Tentoonstelling ‘Wonen in diversiteit’ opent in De Krook…

In Bibliotheek De Krook opent op dinsdag 9 oktober 2018 een tentoonstelling van architectencollectief HEIM rond woonvormen en diversiteit. Het collectief ontwerpt innovatieve woonvormen waar nieuwkomers en geëngageerde burgers ruimtes delen. De expo loopt tot en met 17 november tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

 

Expo ‘Wonen in diversiteit’

Architectencollectief HEIM ontwerpt innovatieve woonvormen waar nieuwkomers en geëngageerde burgers ruimtes delen. Voor deze tentoonstelling verzamelden ze inspirerende projecten uit binnen- en buitenland die mensen samenbrengen, versterken en verrijken.

Activiteiten

Tijdens de periode van de tentoonstelling kan het publiek deelnemen aan de openingslezing, een gesprek, rondleidingen en een slotdebat. Alles is gratis, behalve ‘Quotes’ op 18 oktober. Reserveren / inschrijven is aanbevolen.

  • dinsdag 9 oktober (20-22.30 uur): Openingsavond: Architectencollectief HEIM licht zijn visie op wonen in diversiteit toe en toont hoe de interactie tussen architectuur, middenveld en beleid hiertoe een bijdrage kan leveren. Sprekers: Hilde Reynvoet, voorzitter Taskforce Wonen (Stad Gent) en Pascal Debruyne, beleidsmedewerker integratie bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Inschrijven via Vormingplus (of tel. 09 224 22 65).

De pers is van harte welkom op de openingsavond – contact: Els Van Rompay (zie onderaan dit bericht)

  • donderdag 18 oktober (19:30-21 uur): Quotes: Tina De Gendt interviewt Gerard Hautekeur, auteur van ‘Van cohousing tot volkstuin’. Inschrijven via Vormingplus.
  • zaterdag 27 oktober (10.30-12 uur): Rondleiding door de makers. Inschrijven via Vormingplus
  • woensdag 14 november (20-22 uur): Slotevent: debat
  • zaterdag 17 november (10.30-12 uur): Rondleiding door de makers. Inschrijven via Vormingplus
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten