Kom naar de jobbeurs 2018 in de Handelsbeurs en solliciteer meteen…

Op dinsdag 16 oktober organiseren Stad Gent en VDAB voor de vierde keer op rij een jobbeurs in de Handelsbeurs. De succesvolle formule lokt jaarlijks meer dan 50 lokale bedrijven en een 800-tal werkzoekenden. Ook dit jaar nemen 55 bedrijven, met minstens 350 vacatures, uit de Gentse regio deel aan de beurs. Werkzoekenden kunnen er meteen in gesprek gaan met de werkgever, gratis workshops volgen of een goed CV opstellen.

 

Aantal vacatures in Gent stijgt met 16,5%

De vraag naar arbeidskrachten blijft zeer hoog. De voorbije 4 jaar stijgt het aantal vacatures ononderbroken. In Gent werden de laatste 12 maanden 20.346 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB. Dat is een stijging van 16,5% tegenover dezelfde periode vorig jaar. In de provincie Oost-Vlaanderen stijgt het aantal vacatures met 8,6%.

In de top 3 van meest gevraagde profielen in de Gentse regio staan verpleegkundigen, schoonmaak- en onderhoudspersoneel en onderwijzend personeel. Ook industriële beroepen als elektricien, elektromecanicien, technici, tekenaars, operatoren zijn erg gegeerd in de regio. In Gent zijn er momenteel 13.461 werkzoekenden (cijfers september 2018). Dat is 8,8% minder dan vorig jaar. Het wordt dus steeds moeilijker om geknipte kandidaten te vinden. De krapte op de arbeidsmarkt wordt nu echt voelbaar.
 

Ruim aanbod aan opleidingen

Het aantal vacatures blijft in snel tempo stijgen. Bedrijven vissen uit een steeds kleiner wordende vijver om geschikte medewerkers te vinden. Alle talenten zijn broodnodig op deze krappe arbeidsmarkt. Daarom is het belangrijk dat er verder wordt gekeken dan leeftijd, diploma, achtergrond of ervaring. Op de jobbeurs worden ook bedrijven geïnformeerd over de mogelijkheden tot opleiding of werkplekleren. Vaak zien ze erg gemotiveerde kandidaten die ervaring missen of nog niet over alle gevraagde competenties beschikken. In die gevallen zijn er concrete oplossingen om de vereiste competenties voor de job  aan te scherpen via werkplekleren en/of opleiding . 

De Stad Gent en VDAB zetten bovendien in op jobs in de haven, en doen dat in samenwerking met 14 Vlaamse en Nederlandse partners in het project ‘Skills Navigator’. Werkgevers in de havengebieden worden gestimuleerd om een engagement op te nemen in de skills-ontwikkeling van jongeren via ‘werkgeversarrangementen’. Deze opleidings- en toeleidingsinitiatieven (gaande van duaal leren en bedrijfsstages tot doorgedreven training-on-the-job) zetten in op de 21ste-eeuwse vaardigheden van jongeren, en helpen werkgevers bij het invullen van openstaande technische vacatures.

Neem deel aan tal van workshops

Op de beurs kan men in gesprek gaan met één of meerdere van de 55 aanwezige bedrijven. Sollicitanten brengen dus best een aantal CV’s mee. Men vindt alle vacatures en deelnemende bedrijven in de VDAB jobbeurzenapp of op de website van de Stad Gent. Zo kan men een sollicitatiegesprekken nu al goed voorbereiden.

Op de VDAB-stand kan men terecht met alle vragen over werk of opleiding én voor een grondige CV-analyse. Samen met de jobcoaches kan men werk maken van een degelijk CV. Voor bezoekers die zich nog meer willen verdiepen in het solliciteren, bieden VDAB, Stad Gent en Co-Searching ook zes workshops aan. De workshops zijn gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.  Dit alles zorgt voor een geknipte voorbereiding op een gesprek met de werkgevers op de beurs.
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten