Gaststad Gent maakt zich op voor Weekend van de Klant …

Op 6 en 7 oktober 2018 is Gent de trotse gaststad van het ‘Weekend van de Klant’. Het Weekend van de Klant, dat sinds vorig jaar de ‘Dag van de Klant’ en ‘Sunday shopday’ vervangt, wordt voor de tweede maal georganiseerd door Comeos, UNIZO en UCM. Met bijna driehonderd Gentse handelaars en horeca-uitbaters die deelnemen wordt dit een spetterend shoppingweekend.

 

In Vlaanderen werd dit jaar Gent uitverkozen als gaststad. De historische kern, het dynamisme en de vele bloeiende handelszaken gaven de doorslag bij de selectie. Zowel in het centrum als de deelgemeenten voorzien de handelaren speciale acties, attenties en events voor hun klanten. Bovendien maakt radiozender MNM het hele weekend live radio vanuit De Post op de Korenmarkt en halen ze artiesten naar Gent die live zullen optreden in shoppingcentrum Gent-Zuid en in de Post.

Record aantal deelnemende handelaars

Het betreft een recordeditie voor wat betreft het aantal deelnemende handelaars. Vorig jaar namen een 140-tal zaken deel in Gent, nu maar liefst 295 winkels, waarvan een 50-tal in de Gentse deelgemeenten en 250 in de Gentse binnenstad.

77 handelaars uit de binnenstad en 29 handelaars uit de Gentse deelgemeenten houden bovendien speciale acties gedurende het weekend. Een record!

Bezoek de website van Weekend van de Klant en ontdek alle acties per winkel: http://www.weekendvandeklant.be/

291255 foto 18ab11 original 1538050323

Programmatie met live-radio, -muziek en DJ-sets

PUUR GENT haalt radiozender MNM naar Gent om de shoppers het hele weekend muzikaal te entertainen. Twee dagen lang maakt MNM VJ Sander Gillis live-radio vanuit De Post op de Korenmarkt: zaterdag vanaf 11u tot 18u en zondag van 13u tot 18u.

Naast de live-radio brengt MNM ook nog tal van artiesten naar Gent die live zullen optreden in shoppingcentrum Gent-Zuid en in de Post op de Korenmarkt. En het zijn niet de minste: Milo Meskens, Sennek, Tom Helsen, SLM, Gers Pardoel, de Start To DJ winnaars en het voorprogramma van Niels Destadsbader. Het programma en de laatste updates zijn te volgen op de pagina van “Het Weekend van de Luisteraar” van MNM:

291265 mnm de95fd original 1538117494

En ook ’s avonds valt de stad niet stil. De zeven winnaars van ‘MNM Start To DJ’ draaien in cafés in de Gentse uitgaansbuurten, o.m. in de Overpoort, Vlasmarkt, Korenmarkt, Oude beestenmarkt, en de Vrijdagsmarkt.  

Wedstrijden: neem deel!

Samen met media-partners MNM en Het Nieuwsblad organiseert PUUR GENT verschillende wedstrijden in samenwerking met vzw Gent Hotels die maar liefst 13 duo-overnachtingen schenken. Horeca Vlaanderen schenkt op zijn beurt vijf waardebonnen voor een diner bij Gentse restaurateurs ter waarde van 50 euro.

Via MNM worden acht overnachtingen in Gent geschonken met bijhorende restaurant-waardebonnen. Abonnees van Het Nieuwsblad maken kans op vijf duo-overnachtingen, inclusief restaurant vouchers en rijkelijk gevulde goodiebags van Gentse handelaars.

291256 41723623 1116328345196855 476564859585036288 n 6df789 original 1538050726

 

Vlogster Dorianne Aussems kwam de voorbije dagen al eens de sfeer opsnuiven in Gent en zal via haar vlog een aantal highlights belichten uit de Arteveldestad en tevens enkele overnachtingen wegschenken.

 

Bovendien kan men op 6 en 7 oktober via MNM kans maken om samen met presentator Peter Van de Veire of radio-presentatrice Julie Van den Steen een namiddag te gaan shoppen in Gent.

Extra feest

Naast het tweedaags evenement van Weekend van de Klant valt er het weekend van 6 en 7 oktober nog heel wat te beleven in Gent.

 

Zo organiseert sfeergebied Linkeroever naar jaarlijkse gewoonte het gratis muziekfestival Klinkeroever met meer dan 40 concerten op de Gentse linkeroever. Ontdek ondertussen de bijzondere plekjes die de ‘Rive Gauche’ van Gent te bieden heeft. http://www.klinkeroever.gent/

 

Shop-op Zondag met gratis openbaar vervoer

De zondag van Weekend van de Klant valt samen met een maandelijkse koopzondag.

 

De geboren en getogen Gentse Julie Van den Steen (en MNM presentatrice) zal via haar social media kanalen haar ideale Shop-op Zondag in beeld brengen met haar favoriete Gentse hotspots.

 

Zoals voor elke Shop-op Zondag voorziet PUUR GENT de hele dag gratis openbaar vervoer met bus en trams van De Lijn. Men kan ook gebruik maken van de park-and-rides (P+R) of parkings. Alle info hierover via: https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/mobiliteit/parkeren

Samen staan we sterk

PUUR GENT coördineert het evenement samen met Unizo en Comeos en andere partners zoals MNM, Het Nieuwsblad, Radio 2, Bancontact, Worldline en Telenet Business.

 

PUUR GENT trok een €50.000 uit om de organisatie WVDK naar Gent te halen. De middenstand  vzw doet dit om de Gentse handelaars en horeca-uitbaters een extra duwtje in de rug te geven omdat die zich het voorbije jaar meer dan ooit zijn blijven in zetten voor hun stad en de vele bezoekers.

 

Volg het evenement op facebook: https://www.facebook.com/weekendvandeklant/

 
Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten