Leerlingen Freinetschool De Loods eisen propere lucht in de Muide…

Op vrijdagochtend 5 oktober 2018 om 8u20 trekken alle leerlingen, leerkrachten en ook ouders van Freinetschool De Loods naar de rotonde aan de Port Arthurlaan om aandacht te vragen voor meer propere lucht. Na het verschijnen van het luchtkwaliteitsonderzoek Curieuzeneuzen blijkt dat de concentratie stikstofdioxide in de Muidense lucht op verschillende plaatsen flirt met de Europese norm van 40 microgram per kubieke meter.

 

Luchtkwaliteitsonderzoek Curieuzeneuzen meets Filter Café Filtré

In het voorjaar van 2018 startten enkele bezorgde ouders in het Brusselse met schoolpoortacties tegen luchtvervuiling. Onder de noemer Filter Café Filtré volgden tientallen scholen hun voorbeeld. Ook in Freinetschool De Loods in de Muide namen enkele ouders het voortouw om wekelijks acties te organiseren in de Patrijsstraat. Hieraan komt nu een einde met een allerlaatste, luide roep om meer propere lucht. Uit het luchtkwaliteitsonderzoek Curieuzeneuzen, waar ook Freinetschool De Loods aan deelnam, blijkt immers dat op heel wat punten in de Muide de door Filter Café Filtré gevraagde grens van 20 microgram stikstofdioxide per m³ overschreden wordt.

Ludieke betoging aan rotonde Port Arthurlaan

Op vrijdagochtend 5 oktober bundelen alle leerlingen, leerkrachten en ouders van De Loods hun krachten om hun stem te laten horen. Gewapend met grote spandoeken, mondmaskers en kleurrijke plakkaten trekken ze om 8.20 uur van de schoolpoort in de Patrijsstraat naar de drukke rotonde aan de Port Arthurlaan. Daar hopen ze om de automobilisten en de vele vrachtwagenchauffeurs die de Muide dagelijks kruisen bewust te maken van hun impact op de luchtkwaliteit. Fietsers en voetgangers mogen zich aan een warm applaus verwachten.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten