Zone 30 in Drongen…

Vanaf 1 oktober 2018 worden grote delen van Drongen zone 30. In het hele gebied binnen de R40 (kleine ring) van Gent geldt er al, op enkele uitzonderingen na, een maximale snelheid van 30 kilometer per uur.

 

Waarom zone 30?

Onderzoek heeft uitgewezen dat de invoering van een zone 30 duidelijk effect heeft op de gemiddelde snelheid van het autoverkeer. We stellen ook vast dat door de snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur het aantal verkeersongevallen de afgelopen jaren fors is gedaald.

De Stad Gent kiest voor trager verkeer als een belangrijke stap naar een veiligere, gezondere en meer kindvriendelijke stad. De zone 30 verbetert ook de verkeersveiligheid en vermindert het sluipverkeer door de wijken en straten. De eerste veranderingen in Drongen zullen in het straatbeeld te zien zijn in de week van 1 oktober.

Hoe wordt de zone 30 aangeduid?

De nieuwe zone 30 wordt in Drongen begrensd door de Deinsesteenweg, de Leie en de spoorweg.

Het begin en het einde van de zone 30 wordt aangeduid met verkeersborden. Waar de zone 30 begint, wordt er ook een grote 30 op het wegdek geschilderd. Waar nodig wordt er bovendien een herhalingsbord geplaatst, om bestuurders aan de maximaal toegelaten snelheid te herinneren.
In de eerste weken na de invoering van de zone 30 worden er snelheidsindicatieborden geplaatst om mensen attent te maken op hun snelheid. De politie houdt ook een oogje in het zeil en er zullen zeker ook snelheidscontroles volgen.
 

Een affiche aan het raam

Er worden affiches en vouwborden ter beschikking gesteld aan mensen die in de ‘zone 30’ wonen. De affiches zitten bij de bewonersbrief die alle inwoners in de bus krijgen. De vouwborden kunnen vanaf maandag 1 oktober 2018 afgehaald worden in het lokale dienstencentrum van Drongen, Drongenplein 4, 9031 Drongen.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten