Stad Gent investeert in ontwikkeling sportsite Sint-Gregorius…

Sint-Gregorius, een Multifunctioneel Centrum in Gentbrugge voor kinderen en jongeren met een beperking, start met de aanleg van een pannakooi en een Finse Piste. De investeringssubsidie van de Stad Gent helpt Sint-Gregorius om een veilige sport- en spelomgeving te creëren. De terreinen zullen na realisatie ook worden opengesteld voor buren, sympathisanten, bezoekers en andere geïnteresseerden.

 

Gregorius on the move

Met de leuze, ‘Gregorius on the move’ wil de campus iedereen, zowel de kinderen, jongeren als medewerkers in beweging brengen: sport en spel, mét of zonder beperking. De hoofddoelstelling is in een groene omgeving de mogelijkheid geven al spelenderwijs de interesse op te wekken voor natuur, sport, bewegen en gezond leven. De droom van Sint-Gregorius is een duurzame buitenruimte realiseren die bestaat uit een sportzone met aansluitend een rustzone. De buitenruimte zal een openluchtklasje, een hangmattenchilplek, een speeltuin, een mountainbikeparcous, een Finse piste en een pannakooi bevatten.

Het financieel plaatje voor het volledige project is nog niet volledig rond maar dankzij een investeringssubsidie van 70.000 euro, toegekend door de Stad Gent, kan alvast worden gestart met de bouw van een pannakooi en de aanleg ven een Finse piste. De pannakooi wordt volledig aangepast aan de noden van G-sportbeoefenaars.
 

Iedereen welkom

De sporthal en de terreinen zullen na realisatie worden opengesteld voor buren, sympathisanten, bezoekers en andere geïnteresseerden. De sportinfrastructuur wordt eveneens opengesteld voor sportinitiatieven van sportclubs, -kampen, schoolsportdagen en buursportinitiatieven. Het bord ‘verboden toegang’ wordt vervangen door ‘iedereen welkom’!

Eerste steenlegging

U wordt uitgenodigd op woensdag 3 oktober om 11 uur op de Jules Destréelaan 67 te Gentbrugge waar de funderingsplaat van de pannakooi zal gegoten worden. Schepen Resul Tapmaz, het ontwerpbureau, de betrokken sportwerkgroep met een aantal begeleiders en jongeren zullen aanwezig zijn.

Aansluitend wordt u een hapje en een drankje aangeboden.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten