Fietsenstalling onder De Krook opnieuw bereikbaar…

Vanaf maandagochtend 1 oktober is de nieuwe fietsenstalling op verdieping -1 onder het Miriam Makebaplein klaar en opnieuw bereikbaar vanaf het plein via de fietshelling. De fietsen kunnen – en moeten – dan altijd naar beneden, waar plaats is voor zo’n 700 fietsen. Het plein zelf is een zone voor de hulpdiensten en moet daarom ten allen tijde vrij blijven.

 

Werf De Krook – stand van zaken

De omgevingswerken op de Krook zijn nog volop aan de gang.

Op 1 oktober kunnen de nieuwe fietsenstalling onder het Miriam Makebaplein (-1) en in de ondergrondse fietskelder (-2) wel al bereikt worden via de Kuiperskaai, de Albertina Sisulubrug over de Schelde en de fietshelling of de fietslift vanaf het Makebaplein. Vanaf december zal dit ook mogelijk zijn via de Korianderstraat en de Platteberg.

De Nelson Mandelapromenade langs de Schelde wordt in de loop van de komende weken verder afgewerkt. Tegelijk start de aannemer met de aanleg van rioleringen en aansluitend de afwerking in de Platteberg en de Korianderstraat. Na de Platteberg volgt nog de Grote Huidevettershoek. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen deze werken afgerond zijn in het voorjaar van 2019.

Het vervolg van de fietsbrug richting Brabantdam is voorzien in 2020 na het doorlopen van de nodige vergunnings- en aanbestedingsprocedures.

Fietsvrij Miriam Makebaplein

Het plein voor het gebouw moet altijd vrij blijven voor eventuele tussenkomsten van de hulpdiensten. Nu de werken op de Platteberg volop aan de gang zijn, is dit de belangrijkste toegang voor de brandweer indien er interventies nodig zouden zijn. Het is dus in het belang van de veiligheid van alle bezoekers van De Krook dat fietsen vanaf 1 oktober 2018 enkel nog gestald worden in de fietsenstallingen. Fout gestalde fietsen kunnen dan ook verplaatst worden naar het fietsdepot van de Stad Gent.

Fietspunt

In de loop van 2019 richt cvba De Krook samen met De Fietsambassade Gent een fietspunt in op -2. Hier kan u uw fiets laten herstellen of huurfietsen oppikken. De Fietsambassade Gent zal, na opening van het fietspunt, ook regelmatig te vinden zijn op het Miriam Makebaplein.

Feestelijke ontvangst

De fietsers worden de eerste ochtend feestelijk verwelkomd: ze kunnen via de rode loper onder luid applaus naar beneden rijden. Daar wacht hen koffie van het Krookcafé, muziek van Urgent.fm en een geschenk van de bibliotheek. De filmbeelden van dit evenement zullen nadien gedeeld worden op sociale media en andere kanalen om zoveel mogelijk fietsers te bereiken.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten