Tondelier Development nv en Stad Gent luiden tweede fase in van woonproject Tondelier…

Tijdens het Blaisantvestival van zaterdag 29 september stellen projectontwikkelaar Tondelier Development nv en de Stad Gent de tweede fase voor van de Tondelier-woonwijk. De eerste bewoners zijn er al, binnenkort opent een eerste restaurant, over enkele maanden de buurtsporthal. Tegelijk breidt de wijk uit aan het andere uiteinde van de pas aangelegde Tondelierlaan.

 

Nieuwe Molens en Krono Gent

Het gaat hard voor woonproject Tondelier. In de eerste gebouwen ‘Nieuwe Molens Gent’ en ‘Krono Gent’ zijn al 70 appartementen verkocht, waaronder 20 budgetwoningen. De nieuwe Tondelierlaan is aangelegd, de buurtsporthal wordt afgewerkt, binnenkort komt er een veelbelovend restaurant en dit najaar start bouwfase 2. Dit is een absoluut kantelpunt in het project, dat nu begint te versnellen.

De Tondelierlaan kunt u nu al gebruiken

De Tondelierlaan is pas aangelegd en maakt een grote zigzag tussen ‘Nieuwe Molens Gent’ en ‘Krono Gent’ aan de Gasmeterlaan, rondom de woonwijk in aanbouw, naar de overzijde aan de Filips Van Cleeflaan en het gerechtsgebouw. De Tondelierlaan is vandaag ingewijd met een rommelmarkt tijdens het Blaisantvestival. Vanaf nu kunnen wandelaars en fietsers de weg ook gebruiken als snellere en veilige doorsteek van noord naar zuid.

Nieuwe appartementen te koop in oktober

In oktober start de verkoop in bouwfase 2 van Tondelier. Vanaf 2019 worden er 48 appartementen gebouwd. Daar zitten ook 15 budgetappartementen bij, te koop met ruim 20% korting op de marktprijs. Kandidaat-kopers die aan de juiste criteria voldoen, moeten daarvoor tijdens de inschrijfperiode (begin oktober tot half december) een geldig dossier indienen. Met de budgettest op www.budgetwoningen.gent weten ze in een handomdraai of ze in aanmerking komen.

 

Alle Tondelier-appartementen zijn gebouwd volgens de normen van passiefbouw. Ze zijn volledig afgewerkt met ingerichte keuken en badkamer, bergruimte, individueel terras en fietsstaanplaatsen. Ze worden aangesloten op het collectieve stadswarmtenet van EDF Luminus, zowel voor de centrale verwarming als voor sanitair warm water. 

Restaurant Maste

Nieuwe bewoners willen misschien niet alleen sporten, maar af en toe ook lekker eten. Dat kan binnenkort in een veelbelovend nieuw restaurant dat over enkele weken opent: Maste. Het komt onderin het zogeheten ‘Parkgebouw’ van ‘Nieuwe Molens Gent’. Keukenpieten Sam Van Houcke en Stefanie Van Nieuwenhuyze willen de bezoekers een Scandinavische eetervaring voorschotelen.

Over Tondelier

De Tondelier-woonwijk komt tot stand via een publiek-private samenwerking tussen de Stad Gent en Tondelier Development nv. Deze autoluwe en kindvriendelijke wijk krijgt 530 nieuwe woningen in passiefbouw, te midden van het op één na grootste park van Gent (Tondelierpark en Rabotpark), ingepast tussen de bestaande wijken Rabot en Blaisantvest. De wijk zal 20% budgetwoningen en 20% sociale woningen tellen.

 

 

Volg ons op :
error24
fb-share-icon0
Tweet 966
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten