10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van veerkracht…

Van maandag 1 tot en met woensdag 10 oktober 2018 worden in Gent 26 gratis lezingen, workshops en activiteiten georganiseerd onder het motto ‘Train uw Veerkracht!’. De Stad Gent wil geestelijke gezondheid beter bespreekbaar maken en kennis delen via laagdrempelige activiteiten. Hiervoor werkt de Stad samen met meer dan 20 organisaties. Voor een aantal activiteiten moet vooraf ingeschreven worden.

 

10 dagen lang lezingen, workshops en opendeurdagen over mentale weerbaarheid en veerkracht

1 op 3 Gentenaars ervaart soms sterke gevoelens van verdriet, stress, heimwee of burn-out. Naar aanleiding van de Werelddag voor Geestelijke Gezondheid op woensdag 10 oktober 2018 vinden er in Gent, verspreid over 10 dagen, 26 uiteenlopende activiteiten plaats die de Gentenaars willen leren om beter om te gaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven.

Een greep uit het aanbod

De tiendaagse start op maandag 1 oktober met de openingslezing ‘Opnieuw in balans’. Gastspreker Dominieke Van Den Bossche geeft inzichten en oefeningen mee om de ‘perfecte balans’ tussen werk en privé en tussen uzelf en uw omgeving te vinden. Andere lezingen die week zijn onder meer die van Linda T’Kindt over hoe hoogsensitiviteit te herkennen en aan te pakken. Op donderdag 4 oktober heeft Erna Claes, doctor in de psychologie, het over me-time en hoe mensen kunnen recupereren van drukke tijden. Er zijn ook tal van workshops (zoals ‘train uw veerkracht met Junior Bauwens’, ‘help, mijn kind is transgender’, ‘8er d’rug’ of ‘missing You’), opendeurdagen, wandelingen en een nocturne.

Ook voor jongeren

Ook voor jongeren (en ouders) is er dit jaar een uitgebreid aanbod. Op woensdag 3 oktober kunnen ze in het OverKop-huis terecht voor de tweede editie van ‘Geestig Gent’. Een leuke namiddag met een hapje, een drankje en een film. Ook de workshops ‘Machtig+’, ‘Op zoek naar je kwaliteiten’, ‘Beter uitgerust om anderen bij te staan’ en ‘train je veerkracht met Junior Bauwens’ vinden plaats in het OverKop-huis, Drabstraat 18, 9000 Gent.

Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Eclips organiseert een workshop ‘8er d’rug’ (over drug- en alcoholgebruik) voor zowel jongeren als andere geïnteresseerden en workshops mindfulness, zowel voor kinderen als voor tieners. Vzw Missing You begeleidt een workshop rond rouw en verdriet bij kinderen. De Bleekweide organiseert de lezing ‘stoppen met kroppen’.

Lezing door psychiater Peter Adriaenssens

Peter Adriaenssens, kinder- en jeugdpsychiater, vertelt op maandag 8 oktober alles over hoe mensen kunnen praten met kinderen en tieners. Het is niet altijd evident om als ouders of opvoeders te luisteren naar hun stem en dat in balans te houden met het aanleren van respect en gevoelig zijn voor de andere mens.

Praktisch

Alle activiteiten zijn gratis en iedereen is welkom. Voor de meeste workshops en lezingen moet vooraf ingeschreven worden.

 

 

Volg ons op :
error24
fb-share-icon0
Tweet 966
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten