TMaaS sleept prestigieuze award in de wacht…

Het TMaaS-project van de Stad Gent heeft tijdens de 16e editie van de Civitas Forum Conference in het Zweedse Umeå de ‘Bold Measure’-award gewonnen. Het project won de prijs voor de gedurfde en innovatieve benadering om de mobiliteit in de stad op een efficiënte manier in beeld te brengen en positioneert de stad Gent als een pionier op vlak van een aantal belangrijke vervoersthema’s.

 

Civitas Forum Conference

Van 19 tot en met 21 september 2018 bespreken honderden beleidsmakers, vertegenwoordigers van steden, academici en gebruikers van over de hele wereld prangende mobiliteitskwesties. Er wordt aandacht besteed aan baanbrekende, duurzame oplossingen voor een properder en beter transport in Europa. Het thema is dit jaar ‘Mobility for U and Me’, met een klemtoon op multimodaliteit in het verkeer.

Tijdens dit evenement krijgen vier steden een award voor hun bijzondere inspanningen op vlak van toekomstgerichte vervoersoplossingen. Het TMaas-project van de Stad Gent is – naast Reggio Emilia (Italië), Szeged (Hongarije) en Banja Luka (Bosnië en Herzegovina)- één van de winnaars. TMaaS krijgt een prijs voor zijn gedurfde en innovatieve benadering om de mobiliteit in de stad op een efficiënte manier in beeld te brengen en positioneert de stad Gent als een pionier op vlak van een aantal belangrijke vervoersthema’s. De ‘Bold Measure’-award werd donderdagavond in ontvangst genomen door Sophie Gillaerts, projectcoördinator van TMaaS, en Peter Meirsschaut, Afdelingshoofd bij het Mobiliteitsbedrijf van de Stad Gent.

Het TMaaS-project

TMaaS wil een toekomstgerichte oplossing bieden voor het stedelijke verkeer en de problemen waarmee het geconfronteerd wordt. Het verkeersplatform stelt overheden en burgers een schat aan realtime-verkeersinformatie ter beschikking om de stedelijke mobiliteit te optimaliseren. Het combineert de mobiliteitsdata van data- en vervoersbedrijven en andere spelers en brengt ze automatisch tot bij de gebruiker. De cloudbased oplossing van TMaaS is toekomstgericht, efficiënt en goedkoop. Bovendien kan ze in elke stedelijke context worden toegepast. De Europese Commissie steunt drie jaar lang de ontwikkeling van dit initiatief.

TMaaS is een samenwerking tussen een aantal spelers uit verschillende hoeken. Naast Stad Gent zelf zijn ook Universiteit Gent en KU Leuven projectpartners, net als TomTom, wereldspeler op vlak van navigatie en mapping, het Gentse softwarebedrijf Waylay, ontwikkelaar van cloudbased automatisatieplatformen, en Be-Mobile, marktleider in smart mobility, eveneens uit het Gentse. Ook de European Passengers’ Federation EPF (met basis in Gent) is betrokken partij. De communicatie is in handen van communicatiebureau De Staatse Ruiter. Een advisory board met internationale experts evalueert om de zes maanden de evolutie van het project, dat drie jaar in beslag zal nemen en dat loopt tot eind januari 2021.
 

Deze prestigieuze prijs is alleszins een hart onder de riem van het TMaaS-team en een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan.

 

Meer info op www.tmaas.eu of volg het team op twitter @tmaas_eu.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten