Nieuwe preventiecampagnes moeten wildplassen en glas in Gentse Overpoort helpen voorkomen…

Op 20 september 2018 lanceert de Dienst Preventie voor Veiligheid de nieuwe preventiecampagne ‘Boete wildplassen = 20 x pak friet’ in de Overpoortstraat, dé Gentse uitgaansbuurt bij uitstek. Daar wordt heel wat gedronken en dus ook heel wat geplast, alleen niet altijd in een toilet van een café of een publiek urinoir… Tegelijk komt er ook een campagne die het glasverbod in de Overpoort beter bekend moet maken.

 

De nieuwe preventiecampagne ‘Boete wildplassen = 20 x pak friet’ moet feestvierders overtuigen zich niet te bezondigen aan wildplassen. ‘Een GAS-boete van 60 euro kan tellen, het is geld dat je beter kan spenderen aan wijzere dingen’. Dat wordt op ludieke wijze geïllustreerd in een preventiespot.

De boodschap komt ook op grote zuilen bij het verlaten van de Overpoortstraat, op borden ter hoogte van gekende wildplaslocaties (met verwijzing naar het publiek sanitair) en op de vier aanwezige urinoirs. 

Ook campagne om glasverbod beter bekend te maken

Uitgaan in de Overpoort moet niet alleen netjes, maar ook veilig verlopen. Daarom werd er in 2013 een glasverbod ingevoerd in de straat. Het verbod op glazen en flessen voorkomt glasbreuk, pijnlijke verwondingen en kapotte fietsbanden. Wie in het bezit is van glas riskeert een gemeentelijke administratieve geldboete van 60 euro (en bij herhaling 120 euro). Uit de registraties blijkt dat dit glasverbod nog onvoldoende gekend is: in 2017 schreef de politie hiervoor 129 GAS-boetes uit.

Om deze problematiek aan te kaarten, lanceert Dienst Preventie voor Veiligheid op 20 september 2018 ook hiervoor een nieuwe preventiecampagne in de Overpoort onder de noemer ‘Zet de bloemekes buiten en de glazen binnen’. De boodschap komt op grote zuilen bij het binnenkomen van de Overpoortstraat en vermeldt duidelijk ‘Vermijd 60€ boete. Hou deze straat glasvrij’. Tijdelijke sjabloontags op het wegdek zetten deze boodschap in oktober extra kracht bij. 
 
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten