Gravensteen lanceert comedy audiotour van Wouter Deprez…

Vanaf 21 september 2018 kunnen bezoekers het Gravensteen (her)ontdekken met een unieke audiotour van comedian Wouter Deprez. Hij geeft er zijn eigenzinnige en grappige kijk op het ontstaan van Vlaanderens meest imposante burcht. De audiotour zit inbegrepen in het inkomticket en wordt aangeboden in vijf talen. De ‘comedy audiotour’ is de allereerste realisatie binnen het vernieuwingstraject voor het Gravensteen, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen.

Comedy audiotour Wouter Deprez

Vanaf 21 september ziet een bezoek aan het Gravensteen er helemaal anders uit. Historische Huizen Gent stelt een nieuwe audiogids voor die er voor moet zorgen dat je de eeuwenoude Gentse burcht voortaan bezoekt met een glimlach op de lippen. In zijn bekende geestige stijl neemt Wouter Deprez je mee op sleeptouw door zíjn Gravensteen. Via de unieke audiogids maakt hij je deelgenoot van zijn fascinatie voor Filips van de Elzas, bouwheer van Vlaanderens meest imposante burcht. Hij serveert je zijn eigenwijze kijk op een wereld van rondtrekkende graven, kruisvaarders en hoofse liefde. Met de even poëtische als grappige tekeningen van illustrator Randall Casaer, geraak je helemaal in de ban van de middeleeuwen. 

Wouter Deprez brengt de geschiedenis van het Gravensteen met een knipoog. Zo spreken de obstakels die een middeleeuwer moest overwinnen om het kasteel binnen te geraken tot zijn verbeelding en ook de vraag naar de reden waarom graaf Filips Van de Elzas geen kinderen had, fascineert hem. Hij verdiept zich in het rechtssysteem van weleer maar staat ook stil bij de manier waarop men in het Gravensteen omging met het gegeven van de sanitaire stop. Op die manier geeft hij de bezoeker de gelegenheid om de geschiedenis van het kasteel eens van een andere kant te bekijken. De fraaie tekeningen van Randall Casaer op het parcours zetten het verhaal alleen maar kracht bij.

290243 gravensteen audiotour 526008 large 1537344202
 

De audioguide is inbegrepen in het inkomticket. De bezoeker betaalt dus niets extra. Ook de toerist wordt verwend. Wouter Deprez doet zijn verhaal immers niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, het Engels en het Duits. Voor de Spaanse versie kreeg hij de hulp van Pedro Elias. De Comedy audiotour is slechts een begin van de vernieuwde aanpak: later volgen nog een Classic-, een Family-, een Fantasy- en een Shorttrackversie. Voor de gelegenheid werd er ook al een beetje gesleuteld aan de opstelling. De kamer van de graaf is in ere hersteld. De gerechtsvoorwerpen krijgen vanaf nu een plaats in de audiëntiezaal en de vroegere voorraadkamer huisvest de foltertuigen die er worden tentoongesteld in een suggestief ‘kabinet van de beul’.

 

290195 gravensteen copyright%20 stad%20gent %20rudy%20vande%20voorde 51391a large 1537263355

Het vernieuwingstraject van het Gravensteen

De komende jaren volgen nog een aantal inhoudelijke en infrastructurele ingrepen die in verschillende fases tot stand zullen komen. Er komt een gloednieuwe en grote onthaalruimte, nieuw sanitair, een lockerruimte, een auditorium, een sfeervolle shop en een aantal ingrepen voor een betere toegankelijkheid. Bezoekers zullen kunnen rekenen op meer comfort en een warmere omkadering. 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten