Op tournee met ‘Achter Glas’ in acht Gentbrugse huiskamers…

Op zaterdag 22 september 2018 neemt ‘Achter Glas’ buurtbewoners mee op tournee langs acht verschillende huiskamers in Gentbrugge. Tijdens dit theaterexperiment brengen buurtbewoners een vorm van theater in de huiskamers. Nu eens is de actrice of acteur zelf een bewoner van het huis. Dan weer zijn acteurs of actrices in de woningen te gast.

 

 

Tijdens ‘Achter Glas’ spelen bezoekers of voorbijgangers de rol van ‘voyeurs’. Ze kunnen de actie in de woning volgen via het raam of de vitrine. Zo krijgen ze een soms vervormde kijk op de actie die zich letterlijk achter het glas afspeelt. Humoristische, kritisch-ironische, maar vooral Gentbrugse verhalen staan hierbij centraal. 

De verhalen worden gespeeld (en soms meegeschreven) door buurtbewoners en zijn geschreven en geregisseerd door Noël Callebaut en Bob Vanden Eynde.

Gentbrugse verhalen

Acht theaterstukjes van buurtbewoners nemen de toeschouwers mee doorheen de buurt. Op die manier worden Gentbrugse inwoners door hun eigen buren warm gemaakt om meer te weten te komen over hun onmiddellijke woon- en leefomgeving. Maatschappelijke wijkthema’s en fierheid over de wijk staan daarbij centraal.

Buurtcentrum Gentbrugge op het Emiel Hullebroeckplein 1 fungeert om 13.30 uur als info- en startpunt. De deelnemers kunnen er een parcoursfolder vinden met alle nodige informatie voor de wandeling langs de huiskamers. De acht verhalen zijn gespreid over de namiddag en duren elk ongeveer 15 minuten. De locaties bevinden zich op wandel- en fietsafstand van elkaar. Alle huiskamers kunnen bezocht worden of er kan een selectie gemaakt worden. Geen plaats voor het raam? Gewoon doorschuiven naar de volgende locatie en later eens terugkomen. Mensen die moeilijk te been zijn, zijn eveneens van harte welkom. Zij worden in stijl opgehaald én teruggebracht.

Programma

  • 13.30-14 uur: verzamelen aan Buurtcentrum Gentbrugge, Emiel Hullebroeckplein 1
  • 14 uur: startschot ‘Achter Glas’
  • 14-18 uur: spreek af met uw buren en volg het parcours
  • 18.30 uur: spelers, eigenaars van de huiskamers, toeschouwers, … zijn welkom op de receptie in Buurtcentrum Gentbrugge
 
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten