Dementievriendelijk Gent lanceert dementiekoffer en filmpje rond vermissing van personen met dementie…

Op vrijdag 21 september 2018 is het Werelddag Dementie. Dementievriendelijk Gent introduceert dan samen met Bibliotheek De Krook vier dementiekoffers die kunnen uitgeleend worden, boordevol informatie over dementie. Daarnaast licht Alain Remue van de cel Vermiste Personen van de Federale Politie een nieuw filmpje toe, over wat men kan doen als een persoon met dementie vermist is.

Vermissingsfilmpje

Op 21 september lanceert Dementievriendelijk Gent ook een filmpje van drie minuten over wat je als familie, buur of vriend moet doen bij de vermissing van een persson met dementie. Alain Remue, diensthoofd van de cel Vermiste Personen van de Federale Politie, geeft hierover toelichting. Vooral bij personen die nog thuis wonen, is snel ingrijpen van groot belang.

Vermissingsfiche

Het filmpje wil mantelzorgers en familie van personen met dementie sensibiliseren om een vermissingsfiche op voorhand in te vullen. De fiche bevat onder meer een foto en persoonsbeschrijving van de betrokkene en waar die vroeger gewoond heeft. Dat is een cruciaal hulpmiddel voor de politie, en als u die fiche meteen al aan de politie kan bezorgen bij een vermissing, is dat belangrijke tijdswinst. Het filmpje wordt zo ruim mogelijk verspreid, onder meer op de website www.dementievriendelijkgent.be en op de infoschermen van de lokale dienstencentra en woonzorgcentra van het OCMW Gent.

Praktisch

Wereld Dementiedag, op vrijdag 21 september 2018 vanaf 10.30 uur in Bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1 in Gent.

  • 10.30 uur: Samenleessessie voor personen met dementie en hun mantelzorgers. Een begeleider leest een verhaal of gedicht met af en toe een pauze. Praten kan maar hoeft niet. SamenLezen is luisteren, beleven en genieten, herinneren. In samenwerking met Vormingplus. (-1, zaal Vos en Haas)
  • 13.30 uur: Voorstelling van de dementiekoffer en lancering van het vermissingsfilmpje (-1, zaal de Blauwe Vogel)
  • 14 uur: Lezing door Alain Remue over vermissing van personen met dementie (-1, zaal de Blauwe Vogel)
  • 16 uur: Receptie

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten