Boekvoorstelling ‘Boerke Kijkt Kunst’ in het MSK…

Op zondag 23 september stelt Pieter De Poortere zijn nieuwste worp voor aan het Belgische publiek: ‘Boerke Kijkt Kunst’, een woordeloos stripverhaal met de grote werken uit de kunstgeschiedenis in de hoofdrol. In zijn typische hilarische stijl, cynisch, grof én ongenuanceerd, laat de eeuwige loser Boerke zijn artistieke kant spreken. De Poortere koos ervoor om de Belgische lancering van de strip te laten doorgaan in het MSK, de plek waar hij als jonge snaak voor het eerst met de kunstwereld kennis maakte.

 

 

In de onthaalruimte en de museumshop presenteert de tekenaar prints uit de nieuwe strip, originele tekeningen en gepimpte schilderijtjes uit De Kringwinkel. Speciaal voor de gelegenheid nam hij ook een aantal werken van het MSK onder handen, met Boerke en Hoerke in de hoofdrol.

Van 10 tot 13 uur kunnen bezoekers De Poortere bovendien live aan het werk zien terwijl hij afgedankte schilderijen opfrist met figuren in zijn typische speelse stijl. En in de shop vinden fans exclusieve Boerke-prints, postkaarten van bewerkte MSK-kunstwerken en, uiteraard, de nieuwe strip.
 

Praktisch

  • De boekvoorstelling gaat door op 23 september 2018, van 10 tot 13 uur. De tentoonstelling is nadien nog tot zondag 14 oktober 2018 gratis te bezoeken.
  • Locatie: Museum voor Schone Kunsten Gent, F. Scribedreef 1, 9000 Gent
  • Wie op 23 september een gesigneerd exemplaar wil van ‘Boerke kijkt Kunst’ kan dat laten weten op info@boerke.be 

 

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten