Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit…

Onder het motto ‘Gent Autovrij’ werden de Gentse binnenstad en het B401-viaduct op zondag 16 september 2018 afgezet voor gemotoriseerd verkeer. Het was een fantastische editie, die tegelijk de aftrap vormde voor de Week van de Mobiliteit. De week staat dit jaar helemaal in het teken van duurzame vervoersmodi.

 

 

De Stad Gent zet volop in op duurzame mobiliteit. Sinds de invoering van het circulatieplan nam het aantal voetgangers, gebruikers van het openbaar vervoer en fietsers aanzienlijk toe. Maar daar stopt het natuurlijk niet: met campagnes en acties wil de Stad het verkeer in Gent nog verder verduurzamen. Tijdens de Week van de Mobiliteit wordt duurzame mobiliteit dan ook op verschillende manieren in de kijker gezet.

Op maandag 17 september 2018 lanceert de Stad Gent een nieuwe affichecampagne op tal van locaties in de deelgemeenten en in het centrum. De affiches tonen Gentenaars van alle leeftijden op de fiets, op gekende Gentse fietsroutes langs het Sint-Pietersplein, Tweebruggen en de Ghelamco-arena. De boodschap is duidelijk: de fiets is een vervoersmiddel waar elke Gentenaar zijn voordeel mee kan doen.
Op donderdag 20 september 2018 vindt de Car Free Day plaats. Deelnemende bedrijven zetten hun duurzaam pendelende werknemers overal in de stad in de bloemetjes en moedigen hun personeel aan om de wagen voor minstens een dag eens thuis te laten. De Stad Gent en het OCMW Gent geven zelf het goede voorbeeld en verloten onder hun eigen personeel een plooifiets en 50 zevendagenpassen van De Lijn.
 

Op vrijdag 21 september 2018 ligt de focus op scholen, met de organisatie van de STRAP-dag. 33 Gentse scholen moedigen hun leerlingen die dag aan om stappend (te voet) of trappend (met de fiets, step, enzovoort) naar school te komen. Op de straat voor de school wordt er plaats gemaakt voor een fietsparcours, spelletjes, krijttekeningen , een skateparcours, rijvaardigheidsoefeningen, leesmomenten, enzovoort.

Alle basisscholen in het Gentse krijgen bovendien die dag ook een fietsgadget van de Stad toegestuurd. Dit zijn fietsplaatjes die verdeeld kunnen worden aan fietsende leerlingen, en die herinneren aan de fietsplaatjes die tot het begin van de jaren ’90 aan fietsen werden gehangen bij het betalen van de rijwielbelasting. De nieuwe fietsplaatjes zijn reflecterend en duidelijk zichtbaar in het verkeer. Tijdens de Week van de Mobiliteit en in oktober plant De Fietsambassade daarnaast ook fietsmarkeringsacties op verschillende locaties. Geïnteresseerde Gentse scholen, bedrijven en organisaties kunnen zelf hun markeeractie-aan-huis aanvragen.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten