500ste bezoeker voor kijkdozenroute op Schoolhoeve De Campagne…

Deze week zette Schoolhoeve De Campagne de 500ste bezoeker van de kijkdozenroute in de bloemetjes. Het orgelpunt van een drukke zomer op de boerderij. Onder andere op de open zondagen en tijdens de Gentse Feestenactiviteiten maakten weer heel wat mensen kennis met de werking van de educatieve kinderboerderij. De hoeve werd onlangs gerenoveerd, en een grondige renovatie van het sanitaire blok maakt de boerderij binnenkort nog geschikter voor de ontvangst van zowel scholen als gezinnen.

 

Kijkdozenroute

Sinds april 2018 kunnen gezinnen een kijkdozenroute volgens tijdens hun bezoek aan de kinderboerderij. In acht kijkdozen, verspreid over de boerderij, gaan de kinderen op zoek naar zeven geitjes en een vos. Tijdens de openingsuren van de Schoolhoeve kunnen bezoekers een formulier voor de zoektocht afhalen aan het onthaal, voor twee euro per kind. Dat gebeurde deze week voor de 500ste keer. Feline, Amélie en Malyto kwamen speuren én gingen naar huis met een cadeautje.

 

Succesvolle zomer op de boerderij

Heel wat gezinnen vonden deze zomervakantie de weg naar Schoolhoeve De Campagne. Dit jaar was er voor het eerst een foodtruck aanwezig op de open zondagen, die telkens doorgaan op de tweede zondag van de maand (van april t.e.m. oktober, van 14 tot 17 uur).

Ook de Gentse Feestenactiviteiten konden op heel wat belangstelling rekenen. Er werden 510 broodjes gebakken en 1.197 ritjes op de koets gereden. Bezoekers konden van 15 tot en met 18 juli ook dieren knuffelen en voederen, een patatvogel knutselen, een kleurenspeurtocht doen in het park, spelen op de boerenkermis, …

Voor vele (Gentse) leerlingen blijft Schoolhoeve De Campagne een jaarlijkse klasuitstap. Net voor de zomer konden klassen hun bezoek aan de boerderij reserveren voor het schooljaar 2018-2019. Op korte tijd werd het volledige schooljaar volgeboekt. Ook de nieuwe activiteit ‘Poëzieroute: hier speel ik met een dier’ werd vaak aangevraagd. Deze activiteit zet bij het boerderijbezoek taal centraal en laat beginnende lezers op een speelse en ongedwongen manier kennismaken met poëzie.
Alles samen, klasbezoeken en vrij bezoek, ontvangt Schoolhoeve De Campagne jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers. In de toekomst wordt het domein één van de drie portalen van waaruit bezoekers de groenpool Vinderhoutse Bossen kunnen verkennen. Recent werd de in onbruik geraakte hoeve gerenoveerd, waarbij een volledig nieuw onthaal, bureau en een klaslokaal voorzien werden. In het voorjaar van 2019 starten de restauratiewerken aan de tuinmuur. In de zomerperiode zullen de werken aan een nieuw sanitair voor de kinderboerderij van start gaan. De kostprijs van deze komende werken zal rond de 500.000 euro liggen. Op termijn zullen, in het kader van de ontwikkeling van de Groenpool Vinderhoutse Bossen, ook de paden heraangelegd en rolstoelvriendelijk gemaakt worden.
 

Najaar

Afgelopen weekend nam Schoolhoeve De Campagne deel aan het tweejaarlijkse kunstproject ‘Kunst doorDrongen’, een organisatie van de Dekenij Verenigd Drongen in samenwerking met vzw Oude Abdij. Deze editie spitste zich toe op het einde van de Eerste Wereldoorlog. Samen met de Drongense scholen (Sint-Paulus, de Vuurtoren, de Mijlpaal en de Klaverdries) werden heel veel vilten klaprozen gemaakt. De klaprozen waren tijdens ‘Kunst doorDrongen’ te zien aan de Oude Abdij van Drongen en de tuin van die abdij.

Later dit najaar staat nog één open zondag gepland: op zondag 14 oktober 2018. Op de boerderij vindt dan het tweede Oogstfeest plaats. Het wordt dan stilaan weer kouder en op de boerderij is het tijd om de laatste groenten uit de moestuin te oogsten. Van 13.30 tot 17 uur worden doorlopend activiteiten georganiseerd voor kinderen. Meer informatie volgt binnenkort op de website van Schoolhoeve De Campagne.

Praktisch

  • Openingsuren: van april tot en met oktober is Schoolhoeve De Campagne elke tweede zondag van de maand open van 14 tot 17 uur. Op weekdagen is de kinderboerderij open van 9 tot 16.30 uur. Woensdagnamiddag blijft de boerderij een half uur langer open, tot 17 uur. Van november tot en met maart is de boerderij open op weekdagen, van 9 tot 16 uur.
  • Adres: Schoolhoeve De Campagne, Gijzelstraat 14, 9031 Drongen
  • Met het openbaar vervoer: lijn 18, richting Drongen Luchteren – (Merendree), halte Catriestraat
  • De kijkdozenroute is verkrijgbaar aan het onthaal, voor twee euro per kind.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten