Stad Gent onderschrijft internationaal initiatief voor het recht op adequate huisvesting…

Ter gelegenheid van een informeel bezoek door Leilani Farha, speciaal rapporteur van de VN, engageert de Stad Gent zich om het recht op adequate huisvesting te realiseren overeenkomstig de internationale mensenrechtenverdragen.

Gent sluit zich aan bij de groeiende groep gemeenten, waaronder Barcelona, Berlijn, Seoul, Parijs, Londen en New York*, die deel uitmaken van ‘The Shift’, een multi-stakeholderinitiatief onder leiding van speciaal VN-rapporteur Leilani Farha, het Bureau van de Hoge Commissaris voor de rechten van de mens van de VN (OHCHR), en Verenigde Steden en Lokale Overheden (UCLG).

Dit initiatief van Gent wordt gunstig onthaald door Birgit Van Hout, mensenrechten-vertegenwoordiger van de VN voor Europa. Zij benadrukt de centrale plaats van het recht op huisvesting in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en voegt toe dat het recht op huisvesting een stuwende kracht kan zijn voor de realisatie van vele andere mensenrechten.

2018 staat in het teken van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die op 10 december 1948 door de VN is aangenomen. De Universele Verklaring – die in maar liefst 500 talen bestaat – berust op het principe dat ‘alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren worden.’ Deze verklaring blijft tot op vandaag relevant voor iedereen. Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van dit buitengewoon invloedrijke document, en om een uitholling van de fundamentele principes ervan te vermijden, sporen we mensen wereldwijd aan om op te komen voor mensenrechten: http://www.standup4humanrights.org/ 

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten