STAM opent picknickruimte ‘De cabine’ op de Bijlokesite…

Op maandag 10 september 2018 werd ‘De cabine’, de nieuwe picknickruimte van het STAM, officieel geopend. De leerlingen van het vijfde leerjaar van De Meyl in Duffel werden getrakteerd op de allereerste picknick in deze oude elektriciteitscabine.

 

Steeds meer scholen bezoeken het STAM en picknicken daarna graag in de onmiddellijke omgeving van het museum. Vanaf nu kunnen leerlingen en leerkrachten eten op een unieke plek in het hart van de Bijlokesite, tussen de historische fruitbomen die recent als levend erfgoed werden bestempeld. ‘De cabine’ biedt zitplaats voor veertig personen, beschutting tegen weersomstandigheden en rondom fantastisch veel open ruimte om stoom af te blazen.

Ook de populaire Stadsklassen XL (het equivalent van bos- en zeeklassen die starten en eindigen in het STAM) zullen gebruik maken van de STAMcabine voor de lunch. Vorig schooljaar kwamen 864 leerlingen en 85 leerkrachten op stadsklas en ook het komend schooljaar staan er opnieuw 28 driedaagsen ingepland.

Een nieuwe functie voor een oude elektriciteitscabine

De vroegere picknickruimte van het STAM lag in de verbindingsgalerij pal naast de nieuwbouw van het STAM. De Stad Gent besloot om deze verbindingsgalerij te geven aan de HoGent, zodat zij er een toegang van konden maken naar de kunstenbibliotheek.

Een nieuwe picknicklocatie werd meteen gevonden in de oude, ongebruikte, elektriciteitscabine uit het midden van de 20ste eeuw. In de cabine transformeerde men hoogspanning naar laagspanning, om onder meer het operatiekwartier van het Bijlokehospitaal te voorzien van stroom. Het gebouw raakte in onbruik en krijgt nu een nieuwe invulling als picknickruimte.
Om er een open ruimte van te maken werden de dwarswanden verwijderd, werd een eenvoudige kasseivloer geplaatst en werden de muren voorzien van een fris kleurtje. Nieuwe stalen ramen en deuren zorgen voor een zonovergoten picknickruimte, beschermd van weer en wind. Daarnaast werd er een kleine berging en kitchenette geïnstalleerd. Efficiënte gasgestookte stralingspanelen, dubbel glas en een geïsoleerde zolder maken er een energiezuinige picknickruimte van.
De eerste boterhammetjes werden gegeten in aanwezigheid van Annelies Storms, schepen van Cultuur en Martine De Regge, schepen van Facility Management, die ‘De cabine’ officieel hebben geopend.
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten