Eerste nieuwe fietstelpalen geplaatst…

De Gentse binnenstad heeft er twee fietstelpalen bij. Op vrijdag 7 september 2018 werden twee nieuwe palen geplaatst, een naast het fietspad aan de Zuidparklaan en een aan de Groendreef. Het zijn de eerste in een hele reeks nieuwe fietstelpalen die de komende weken en maanden zullen verschijnen.

 

De fietstelpalen tellen het aantal fietsers dat in beide richtingen passeert, met behulp van een sensor in het fietspad. Ze tonen het aantal fietsers per dag en in totaal. De nieuwe palen ziet er wat kleurrijker uit dan hun twee voorgangers, die in 2011 aan de Visserij en Coupure links werden geplaatst. Met de glazen behuizing en het opvallende Gentse fietslogo vallen ze zeker op. Het idee erachter is hetzelfde als in 2011: fietstelpalen maken de Gentse fietscultuur zichtbaarder in het straatbeeld en geven beleidsmakers cijfers om de fietsstromen in het Gentse beter te kunnen monitoren. Twee vliegen in een klap dus.

 

De twee nieuwe fietstelpalen vormen de aftrap voor een hele reeks die in de komende maanden doorheen de stad zullen geplaatst worden. Zo komen er onder meer fietstelpalen aan de Isabellakaai en Gandastraat. Ook de twee ‘oude’ palen aan de Visserij en Coupure Links zullen vervangen worden door het nieuwe model. Sommige nieuwe palen werken op zonnepanelen, andere op netstroom. Dat is afhankelijk van de toegang tot het elektriciteitsnet in de directe omgeving.

 

Gekoppeld aan opeenvolgende fietscampagnes, geplande fietsbruggen- en onderdoorgangen en een nieuw bewegwijzeringssysteem voor fietsers, blijft Gent zo de komende maanden en jaren haar titel als ‘Fietsstad van Vlaanderen’ eer aandoen.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten