Nieuwe Groene Haltewandeling loopt dwars door het Parkbos…

Op zaterdag 15 september 2018 om 11u lanceren Stad Gent en TreinTramBus de nieuwe Groene Haltewandeling ‘Parkbos’ tussen het Maaltebruggepark en het dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem. Groene Haltewandelingen focussen op de combinatie wandelen en openbaar vervoer.

Na ‘het Groene Westerringspoor’, ‘de Gentbrugse Meersen’ en ‘Meersen en Trage Wegen in Drongen’ is dit al de vierde Groene Haltewandeling op het grondgebied van de stad Gent. Het zijn uitgestippelde wandelingen van A naar B die beginnen en eindigen aan een station, bus- of tramhalte. Aan die haltes komt minstens één trein, tram of bus per uur voorbij. De wandeling start aan de bus- en tramhalte Maalte – Maria Middelares en eindigt in Sint-Denijs-Westrem Dorp, van waar je heel eenvoudig met de bus terug kan keren richting Gent Sint-Pieters.

Praktisch

Iedereen is welkom op zaterdag 15 september om 11 uur aan het startpunt, het Maaltebruggepark.

– Om 11 uur wordt de wandeling voorgesteld aan pers en publiek door Rudy Coddens, schepen voor Openbaar Groen, en TreinTramBus.

Aansluitend is er een receptie met een streepje muziek.

– Om 12 uur start de wandeling (totale afstand ca. 13,5 km, inkorting mogelijk tot 11 km), onder begeleiding van TreinTramBus.

Wie wil kan ook zelfstandig op pad: de brochure is gratis te verkrijgen aan het vertrekpunt tussen 10u en 12u.

Na 15 september is de wandelbrochure gratis te verkrijgen in de Stadswinkel, in de Gentinfopunten, bij de Dienst Toerisme, de Groendienst en TreinTramBus. De brochure zal ook te downloaden zijn op www.stad.gent (zoekterm: Groene Haltewandeling) en op www.groenehalte.be.
Deze Groene Haltewandeling wordt gerealiseerd door TreinTramBus en Stad Gent, met de steun van NMBS, De Lijn en het projectbureau Parkbos.

Bereikbaarheid

Startpunt: Halte Maalte – Maria Middelares, bereikbaar met tram 1 of buslijnen 76, 77 en 78.

Eindpunt: Halte Sint-Denijs-Westrem Dorp, bereikbaar met buslijnen 34, 35, 36, 76, 77 en 78.

Informatie
  • Tom Sierens, Kabinet van Rudy Coddens, Schepen van Openbaar Groen, tel 09 266 50 33, e-mail tom.sierens@stad.gent
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten