Tijdelijk zwemverbod in zwemvijver Blaarmeersen…

Bij de laatste wekelijkse controle van de zwemvijver aan de Blaarmeersen stelden de Vlaamse Milieu Maatschappij en het Agentschap Zorg en Gezondheid een bloei van cyanobacteriën vast. Uit gezondheidsoverwegingen is daarom beslist dat er tijdelijk niet meer gezwommen mag worden in de zwemvijver en in de Krekenplas.

 

Redders zullen er nauw op toezien dat dit zwemverbod wordt nageleefd. De zwemzone van de vijver is afgespannen, aan de rand van de vijver staat een verbodsbord waar ook het analyseresultaat te raadplegen valt. Dit verbod wordt op de voet gevolgd en elke wijziging zal onmiddellijk gecommuniceerd worden.

Actuele zwemwaterresultaten kunnen tijdens het badseizoen bekeken worden op deze website.

Voor mensen die afgelopen week zijn gaan zwemmen in de zwemvijver Blaarmeersen: neem contact op met uw huisarts in geval van klachten als hoofdpijn, misselijkheid, diarree of irritatie van ogen, oren of lippen.
Informatie
Bevoegd
  • Mathias De Clercq, waarnemend burgemeester
 
 
Volg ons op :
error24
fb-share-icon0
Tweet 966
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten