Stedelijk Onderwijs Gent zet lerarenplatform op eigen wijze in…

Stedelijke basisscholen starten al in september en niet pas in oktober met het lerarenplatform. Ervaren leerkrachten krijgen bovendien voorrang op beginnende leerkrachten.

 

Nieuwe uitdaging voor ervaren leerkrachten, kansen voor beginnende leerkrachten

Met de introductie van het lerarenplatform kunnen 35 leerkrachten uit het stedelijk basisonderwijs instappen in een soort vervangingspool. Deze leerkrachten zullen collega’s vervangen die afwezig zijn. Dit komt tot stand door een beslissing van de Vlaamse Regering afgelopen voorjaar.

 

Het Stedelijke Onderwijs Gent kiest ervoor om geen startende maar net ervaren leerkrachten in te zetten op de vervangingen in verschillende scholen. De ervaren leerkrachten die vrijwillig kiezen voor de vervangingspool kunnen nieuwe ervaringen opdoen en proeven van andere methodes in andere scholen. De ervaren leerkrachten die de stap zetten, worden in hun klas vervangen door nieuwe leerkrachten, die zo de mogelijkheid krijgen om een heel jaar voor eenzelfde klas te staan in plaats van steeds wisselende vervangingen te doen. 

Systeem vanaf september in voege

Hoewel dit Vlaamse initiatief pas in oktober start, kiest het Stedelijk Onderwijs er ook voor om de leerkrachten al vanaf september aan te werven. Ondertussen meldden al 10 ervaren leerkrachten zich aan om deel uit te maken van het lerarenplatform. Uit de 64 andere kandidaten (waaronder tijdelijke medewerkers en personen uit de vacaturebank Jobline), zullen nog 25 voltijdse medewerkers aangeworven worden, waarbij leerkrachten met meer ervaring voorrang krijgen om deel uit te maken van de pool en nieuwkomers zoveel mogelijk ingezet worden voor een langdurige vervanging. Zo koppelt het Stedelijk Onderwijs Gent een duurzaam personeelsbeleid aan een beleid waarin nieuwkomers mooie kansen krijgen.

 

Informatie

  • Sofie D’Ours, teamverantwoordelijke Personeel & Organisatie Stedelijk Onderwijs Gent, tel. 09 268 20 41, gsm 0470 23 48 70, e-mail Sofie.Dours@stad.gent
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten