Sport én taal op de zomerkampjes van Brede School Gent: nog enkele vrije plaatsen…

Brede School Gent, onderdeel van Onderwijscentrum Gent, organiseert deze zomer voor de tweede keer op rij zomerkampen voor anderstalige lagereschoolkinderen. 265 kinderen zijn ingeschreven om kennis te maken met sport en spel en al spelenderwijs Nederlands te oefenen. Wie wil meedoen volgende week, kan zich nog inschrijven!

 

10 Gentse wijken, 50 dagen plezier!

Deze zomer organiseert Brede School in alle tien de Brede Schoolwijken een zomerkamp van telkens een week: Brugse Poort-Rooigem, Rabot-Blaisantvest, Bloemekenswijk, Sint-Amandsberg, Gentbrugge, Nieuw Gent, Sluizeken-Tolhuis-Ham, Gentbrugge, Ledeberg en Muide-Meulestede-Afrikalaan.

De kampen gaan door op een lagere school in de wijk waar de kinderen wonen en/of naar school gaan. Inschrijven kon via de brugfiguren, de scholen en de wijkorganisaties. Dat alles houdt de drempel laag. In de voormiddag spelen de monitoren van vzw Roeland taalspelletjes met de kinderen. In de namiddag kunnen ze proeven van sport en spel. Er zijn ongeveer 30 inschrijvingen per locatie, meteen goed voor een totaal van 265 unieke kinderen. Kinderen die graag nog willen deelnemen in de week van 20 augustus 2018 kunnen contact opnemen met Brede Schoolcoördinator Arnout Siebens (gsm 0470/22.16.51). Er zijn dan zomerkampen in Sint-Amandsberg/Bernadettewijk (nog 2 plaatsen beschikbaar), Brugse Poort (nog 7 plaatsen beschikbaar), Bloemekenswijk (nog 5 plaatsen beschikbaar) en Rabot (nog 10 plaatsen beschikbaar).

In de link hieronder vindt u informatie voor ieder kamp. Met de zomerkampjes van Brede School zet Onderwijscentrum Gent op een speelse manier in op het aanleren van de Nederlandse taal. Tegelijk kunnen de kinderen kennismaken met leuke sport en spelactiviteiten.

Strijd tegen vroegtijdig schoolverlaten

De doelstelling past in de ambitie van het Gentse onderwijsbeleid om samen met alle Gentse scholen het aantal vroegtijdige schoolverlaters tegen 2020 met een kwart terug te dringen. Met het Gents Plan Vroegtijdig Schoolverlaten en de campagne Operatie Geslaagd bundelt de Stad Gent de krachten.

Een van de ambities van het Gents Plan Vroegtijdig Schoolverlaten bestaat erin ‘nog meer gerichte inspanningen te doen om de Nederlandse taalvaardigheid bij anderstaligen vanuit hun meertaligheid maximaal te ontwikkelen’. Daarbij is uiteraard ook aandacht nodig voor kinderen uit de basisschool. Met het initiatief van de zomerwerking komen het Gentse onderwijsbeleid, Onderwijscentrum Gent en hun partners aan deze ambitie tegemoet.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten