Oostakker feest…

Van vrijdag 24 augustus tot en met dinsdag 28 augustus 2018 vindt in Oostakkerdorp de Oogstkermis plaats. Tentoonstellingen, kermis, markten, optredens en de oogststoet doen de deelgemeente van Gent vijf dagen bruisen. Deze stadskermis is een organisatie van de Stad Gent in samenwerking met Dekenij Oostakkerdorp en het Oogststoetcomité.

Op vrijdag 24 augustus om 20 uur vindt de officiële opening van de Oogstkermis plaats in de feesttent. De kermis heeft voor elk wat wils.

In het OCO, het ontmoetingscentrum Oostakker, vinden er drie tentoonstellingen plaats. Er zijn verschillende schietingen, kaartingen, een petanquetornooi, lekker eten maar vooral veel muziek en dansgelegenheid. Van een foute party in het Jeugdhuis Maegher Goet tot karaokés, café-chantants, jazz en andere concerten in de plaatselijke horecazaken of op het podium buiten.

Op maandagnamiddag 27 augustus is er een schlagerfestival-namiddag met onder andere Sammy Moore, Gene Thomas en Ivann.

De oogstkermis is meer dan muziek

Op maandag 27 augustus vanaf 9 uur vindt in de Sint-Laurentiuslaan, de jaarlijkse paardenmarkt plaats.

Ook voor de allerkleinsten valt er heel wat te beleven met o.a. de kermis op het dorpsplein, de Raf Violi Discoshow op zaterdag 25 augustus en een zoekspel ‘speld uit een hooiopper’ op dinsdag 28 augustus om 17 uur achter de kerk.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Afsluiter: 40 jaar Vlaaiendinsdag

De oogstkermis is vooral gekend om de laatste kermisdag. Op ‘vlaaiendinsdag’ vindt er een grote antiek-brocante-rommelmarkt plaats, een markt van nieuwe koopwaar, én de traditionele oogststoet die de stadskermis in schoonheid afsluit. Drie muziekkorpsen, 40 praalwagens en 600 uitvoerders stellen zich aan het aanwezige publiek voor. Na de oogststoet wordt iedereen uitgenodigd voor gratis vlaai en Rodenbach en zetten openluchtoptredens het dorp een laatste keer feestelijk op zijn kop. Deze 40ste verjaardag van de Vlaaiendinsdag wordt gevierd met een mooi vuurwerk om 21u45 in het park aan de Laurentiuslaan.

Het volledige programma wordt opgenomen in Attentie en gratis huis-aan-huis verspreid in Oostakker.
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten