Werken voor sportcluster Gentbrugse Meersen van start…

Op maandag 20 augustus 2018 starten de werken voor de aanleg van een 11 hectare grote sportcluster in Gentbrugge. De sportzone grenst aan de autoweg E17 en sluit aan op de groenpool Gentbrugse Meersen, een park- en bosgebied met een oppervlakte van meer dan 200 hectare.

Momenteel ligt de site er wat verlaten bij. Er is bijna geen sociale controle en de Stad krijgt regelmatig meldingen van sluikstorten. Met de komst van de sportcluster worden de terreinen omgevormd tot een enorme sportsite met veel groen. Naast verschillende sporten beoefenen zal u er ook kunnen wandelen en genieten van het zicht op de Scheldevallei.

Iedereen kan er terecht

De site zal omgevormd worden tot een hedendaags attractief sportpark met ruimte voor competitievoetbal, recreatief voetbal, base- en softball, korfbal, cricket, een Finse looppiste, een technisch BMX-parcours, street work-out en een omheind terrein voor schutters op doel. Sportclubs VSV Gent, Neerlandia, Ghent Knights, Arcadians Cricket Club, Gent Cricket Club en de Gentse Doelschutters zullen er een plaats krijgen.

De totale oppervlakte van de sportcluster bedraagt 107.873 m². De sportcluster Gentbrugse Meersen is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of met de wagen en biedt aansluiting op verschillende fiets- en wandelpaden. De publieke sportvelden zijn vrij toegankelijk en gratis voor elke bezoeker.

Verloop van de werken

De werken starten op maandag 20 augustus 2018 en worden gefaseerd uitgevoerd. De aanleg van de sportterreinen wordt geraamd op 3.710.000 euro (excl. BTW).
De uitvoeringstermijn voor de sportterreinen en de omgevingsaanleg zal ongeveer 130 werkdagen duren. Deze eerste fase omvat het nivelleren, draineren en het aanleggen en inzaaien van de verschillende sportterreinen. In fase 2 is de bouw van een baseball scoorderstoren voorzien, waarin ook kleedruimtes ondergebracht worden. Dat zal ongeveer 120 werkdagen duren. Tijdens de volgende legislatuur zal een multifunctioneel sportgebouw opgetrokken worden. Alle velden zullen bespeelbaar zijn vanaf het najaar 2019. Het vooruitstrevende project is een samenwerking tussen de Sportdienst van de Stad Gent en FARYS|TMVW.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten