Jeugdsportfeest voor jongeren met een beperking…

De Stad Gent en G-sportfederatie Parantee-Psylos slaan voor de tweede keer de handen in elkaar en organiseren een jeugdsportfeest op zondag 21 oktober 2018. Kinderen en jongeren met een beperking of autisme kunnen er een leuke sportdag beleven.

Jonge G-sporters tot en met 18 jaar die graag bewegen en sporten, kunnen een toffe dag beleven op het jeugdsportfeest. Ook ouders, familie en vrienden zijn welkom. Het jeugdsportfeest wordt een cocktail van sport, spel en randanimatie, maar draait vooral om plezier. Alles is aanwezig om de jonge sporters de dag van hun leven te laten beleven.

Programma

Verschillende sportinitiaties zoals padel, voetbal, rolstoelrugby, karate, atletiek, volleybal en dans staan op het programma.

Er zijn vier verschillende doelgroepen:

  • sporters met een verstandelijke beperking
  • sporters  met een fysieke beperking (stappers)
  • sporters met een fysieke beperking (rolstoelsporters)
  • sporters met autisme én normale begaafdheid

Iedere doelgroep volgt een apart en specifiek programma. Ook voor mama’s en papa’s is er een speciaal programma. Broers, zussen en vrienden kunnen meesporten in dezelfde groep van de G-sporters. Voor trainers is er die dag een sessie ‘Kijk naar mij: Omgaan met diversiteit’.

Praktisch

  • Zondag 21 oktober 2018
  • Van 10 tot 16 uur
  • Sporthal Hekers, Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde
  • Deelnameprijs bedraagt € 7, inclusief lunchpakket en tussendoortje

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier of door te mailen naar jeugdsportproject@parantee-psylos.be of kaat.ketele@stad.gent. Inschrijven kan tot en met 14 oktober 2018. Gentenaars en inwoners van Destelbergen en Merelbeke met een verhoogde tegemoetkoming kunnen genieten van een kansentarief via de ‘UiTPAS’.

Alle info over het jeugdsportfeest is terug te vinden op de website van Parantee/Psylos en Sportdienst Gent, of op de Facebookpagina.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten