Start aanleg groen wijkplein voor de Muide.

Op woensdag 8 augustus 2018 start de aanleg van een nieuw groen wijkplein in de Muide. Het plein komt op de plek van een voormalige loods in de Voorhaven. Het ontwerp biedt ruimte voor spelen, ontmoeten, moestuinieren en mooie zichten op het water. Het groene plein is onderdeel van een inrichtingsplan waarmee de Stad Gent de Voorhaven wil vernieuwen tot een aangename groenere buurt.

Op de contouren van de voormalige Loods 21 aan de Voorhaven komt een groen wijkplein. Kinderen zullen er na de herinrichting kunnen spelen in een nieuwe graszone en op de avontuurlijke heuvels vol bomen. Aan de rand van het groene wijkplein komen verschillende plekken voor activiteiten, zoals een basketbalveldje, bankjes en moestuinbakken.

Aan de kant van de kaai zal een pergolaconstructie met klimplanten voor schaduw zorgen. De pergola verwijst naar de structuur van de voormalige loods en herstelt op die manier het oorspronkelijk zicht van de Voorhaven.
Aan de andere kant van het groene plein worden de kasseien en spoorlijnen heraangelegd en voorziet de Stad Gent verschillende treinwagons. Die wagons staan ter beschikking van de buurt.
Het wijkplein zal ongeveer even groot zijn als het Sint-Pietersplein.

Planning

De aannemer start op woensdag 8 augustus 2018 met de aanleg van het zuidelijke stuk (aan de kant van Loods 20). Daar was enkele jaren terug een tijdelijke invulling onder de naam PiraMuide. Die werken zullen volgens de huidige planning een drietal maanden duren. Op het noordelijke stuk staat momenteel nog het bedrijf EMR, dat binnen het jaar moet verhuizen. Daarna kan ook dit deel van het plein aangelegd worden. Helemaal op het einde wordt de pergolaconstructie langs de Voorhavenkaai gebouwd.

Meer groen op de Voorhaven

De aanleg van het plein kadert in de herinrichting van de Voorhaven. De Stad Gent en private ontwikkelaars vernieuwen de Voorhaven tot een woonbuurt met groen en kantoren. Het historische hekwerk werd gerestaureerd, en hier en daar opnieuw geplaatst. De groene zone rond Loods 26 wordt deze zomer afgewerkt. De heraanleg van de Voorhavenkaai werd stilgelegd. Zodra de Stad beschikt over een nieuwe uitvoerbare vergunning, kunnen de wegenwerken daar ook verdergezet worden.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten