Augmented Reality app brengt Skatepark Blaarmeersen nu al tot leven…

De Stad Gent grijpt Slam Fest aan om Skatepark Blaarmeersen virtueel tot leven te wekken. De app maakt een virtuele try-out mogelijk van het park, dat meer dan 4.000 m² groot is, en is vanaf nu beschikbaar.

 

Virtual and Augmented Reality

De mobiele app, beschikbaar voor Android en iOS, combineert Virtual en Augmented Reality en is de eerste AR app die kan worden gebruikt in combinatie met een maquette. Wie tijdens het gebruik van de app zijn camera op de speciaal ontworpen maquette van het skatepark Blaarmeersen richt, ziet skaters en informatie verschijnen terwijl hij er rond kan wandelen.

De VR/AR (of MR – mixed reality) app, ontwikkeld door het Gentse technologiebedrijf Poppr, is opgedeeld in een aantal onderdelen. Een deel laat mensen toe om via een Google Cardboard of Oculus Go VR bril een rondleiding te krijgen in het skatepark. Als kers op de taart kunnen gebruikers het volledige skatepark ook tevoorschijn toveren op eender welk open vlak (de vloer, een tafel), thuis of op kantoor, én er de maquette van het park (die aanwezig is op SLAM fest) mee tot leven brengen.
Dezelfde mobile app laat het publiek toe om zelf de definitieve naam van het park te kiezen. Via de app kan iedereen een naam voorstellen, of stemmen op andere namen die werden voorgesteld.

 

10% korting op Babista kleding met code SA10

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten