25 jaar geleden overleed Koning Boudewijn

31 Juli 2018, we herdenken Koning Boudewijn, en hiervoor hadden we een exclusief gesprek met een van de Gentse petekinderen, De heer Lenssens Boudewijn. 25 juli 1962, Boudewijn  word als zevende zoon geboren en hierdoor komt de procedure op gang in Stad Gent om het peterschap aan te vragen van Z.M. Koning Boudewijn, die  het ook aanvaardde toen. Het artikel uit de krant van 1962 van de doopplechtigheid in aanwezigheid van een afgezant van het koningshuis.

Foto: Privee collectie Lenssens B.

Boudewijn werd ook regelmatig uitgenodigd op de bijeenkomsten in het koninklijk paleis  van de peterkinderen, Fabiola’s en Boudewijn’s en herinnert zich de koning vooral als een heel zachtaardige mens, met een luisterend oor, en vooral zwijgzaam en nederig, met  het grootste respect voor zijn medemens, de meeste gesprekken gebeurden met Koningin Fabiola, die ontzettend graag  kinderen zag en er mee omging.

De doopfoto’s van toen. Foto: Privee collectie Lenssens B.

Zijn overlijden, herinner ik me nog heel goed, het was alsof ik een kennis verloor, door de vele brieven die ik kreeg van het koningspaar, het raakte me diep en ben toen ook  zijn lichaam gaan groeten in Brussel, al heb ik er bijna 4 uur voor moeten aanschuiven. Aan mijn huis hing toen de Belgische driekleur met een knoop erin, zodat allen het zwarte deel zichtbaar was en vele mensen vroegen me waarom die knoop, een geknoopte vlag met alleen het zwarte deel zichtbaar duid op het overlijden van de vorst.

De begrafenis werd ik, zoals alle petekinderen toen voor uitgenodigd via een brief, die ons ook toegang gaf tot de aparte kerk, voor de petekinderen.

Op 7 september, de verjaardag van Koning Boudewijn, is er steeds een kleine ceremonie aan het beeld van de vorst in het Citadelpark en worden er ook bloemen neer gelegd.

 

Volg ons op :
0