Begin augustus starten opnieuw een aantal werven in Gent…

Na het bouwverlof en de Gentse Feesten in juli, is het begin augustus opnieuw tijd voor de opstart van een aantal werven in de Gentse binnenstad. De Stad Gent maakt van deze verkeersluwe periode gebruik om werken uit te voeren op een aantal belangrijke vervoersassen in het centrum. Hieronder een beknopt overzicht.

 

Asfaltvernieuwingen

De Stad Gent voert het ganse jaar door toplaagvernieuwingen uit. Geselecteerde straten krijgen dan een nieuwe bovenlaag in asfalt. Dergelijke werken duren meestal twee tot drie weken. Tijdens de uitvoering van de werken is een straat volledig ontoegankelijk voor verkeer. De Stad Gent kiest er dan ook bewust voor om straten met veel verkeer in augustus aan te pakken. Dit jaar werden onderstaande centrumstraten geselecteerd:

  • Keizer Karelstraat (tussen de Lange Boomgaardstraat en het Sint-Annaplein)
  • Henegouwenstraat (krijgt onder andere bordeauxbruin asfalt om duidelijk te maken dat dit een fietsstraat is)

In deze straten start de aannemer in de eerste volle week van augustus en werkt hij tot eind augustus. De werken gaan sowieso gepaard met hinder en (boven)lokale omleidingen. Meer informatie is terug te vinden op: Keizer Karelstraat & Henegouwenstraat.

Oude Houtlei

In de Oude Houtlei voert de Stad Gent een aantal ingrepen uit om de verkeersveiligheid in deze straat te verbeteren. Zo komt er onder andere een nieuwe roodbruine asfaltlaag tussen de Schouwvegersstraat en het Alexianenplein om de zichtbaarheid van de fietsers te verhogen op deze belangrijke fietsroute. Daarnaast voorziet de Stad Gent ook een asverschuiving als verkeersremmer ter hoogte van de Schouwvegersstraat. Deze werken starten begin augustus en duren tot eind september. Meer informatie is hier terug te vinden.

Martelaarslaan

In de Martelaarslaan vernieuwt de Stad Gent aan beide zijden een groot stuk van de voetpaden. Er is geen hinder voor het verkeer op de Martelaarslaan. Lokaal zullen er wel parkeerverboden staan. Deze werken starten begin augustus en duren tot eind oktober. Meer informatie is hier terug te vinden.

Godshuizenlaan

In de Godshuizenlaan, het verlengde van de Martelaarslaan, worden een aantal kleinere werken uitgevoerd ter hoogte van het STAM. De aannemer werkt er in augustus aan de parkeerstrook en de greppel. De impact op het verkeer is beperkt. De werken duren een drietal weken. Gedurende de hele periode zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn op de Godshuizenlaan. Meer informatie is hier terug te vinden.

Sleepstraat

In een deel van de Sleepstraat zal de Stad Gent de parkeerzone vervangen door een breed nieuw voetpad, inclusief terraszone. Ter hoogte van de werken zal een parkeerverbod gelden. Autoverkeer moet een lokale omleiding volgen via de Tolhuislaan. De tram kan blijven rijden. Meer informatie is hier terug te vinden.

Dampoort

In de week van 6 tot 10 augustus zal het verkeer in de Dendermondsesteenweg in één richting verlopen en dit in functie van de werken voor de aanleg van de onderdoorgang onder de Dampoort. Meer informatie vindt u hier.

Overzicht

De Stad Gent beschikt over een dynamische kaart, waarop de belangrijkste wegenwerken staan aangeduid. Het is geen totaalbeeld, maar wel een indicatie van waar u hinder mag verwachten op belangrijke verkeersroutes. Deze kaart vindt u hier terug. Twee weken voor elke geplande start van wegenwerken verschijnt de te verwachten hinder op de kaart. Benieuwd naar meer gedetailleerde informatie over wegenwerken in de buurt? Kijk dan op www.stad.gent/openbarewerken voor meer achtergrondinformatie.

 

Volg ons op :
error0
fb-share-icon0
Tweet 966
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten