Gentse Feesten 2018: Early bird donderdag 19 juli 2018…

Op de zesde dag van de Gentse Feesten bezochten 115.000 mensen de Gentse Feesten. Ter vergelijking: in 2017 bezochten 125.000 mensen de Gentse Feesten op dezelfde dag. De Lijn noteerde voor het eerst deze editie hogere cijfers in vergelijking met vorig jaar. De vervoersmaatschappij vervoerde op de zesde dag van de Gentse Feesten 32.696 reizigers met het extra aanbod, dat is 7% of 2.076 reizigers meer dan diezelfde dag vorig jaar.

  • De pendeltram die de klok rond rijdt tussen Flanders Expo, het station Gent Sint-Pieters en de Korenmarkt, vervoerde 30.950 reizigers. Dat is 8% of 2410 reizigers meer dan vorig jaar op dag 6. 1.746 reizigers maakten gebruik van de twaalf feestbussen die de feestvierders ’s nachts naar huis brengen in alle richtingen vanuit Gent. Dat zijn er 334 minder vergeleken met vorig jaar op de zesde dag.
  • Het Rode Kruis en Vlaamse Kruis verzorgden op woensdag 146 bezoekers, 11 personen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.
  • Politioneel: 81 feestvierders kregen een GAS-boete voor wildplassen, van wie 56 in de feestzone. 8 voertuigen werden getakeld. Er werden 16 aanhoudingen verricht, waarvan 4 voor het verstoren van de openbare orde, 2 voor Dienst Vreemdelingenzaken en 6 gerechtelijke aanhoudingen. Er werden 7 verkeersinbreuken vastgesteld in de feestzone, 63 buiten de feestzone. 29 verloren voorwerpen vonden hun weg naar de Gentse Politie. Twee verloren gelopen kindjes werden snel herenigd met hun ouders. 1 meerderjarige Mexicaan werd geholpen bij het terugvinden van zijn hotel, helaas zonder succes.
Strings, Slips & Shorts – 25%
Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten