Zeven LGBT+-verenigingen krijgen een erkenning en subsidie van Stad Gent…

Voor het eerst krijgen Gentse organisaties een erkenning en een subsidie toegekend als Gentse LGBT+-vereniging. Het zijn verenigingen die een sociaal-culturele werking hebben en als hoofddoel focussen op de LGBT+-gemeenschap. LGBT+ is een acroniem voor ‘lesbian, gay, bisexual, transgender’, en alle personen die zich niet (geheel) identificeren conform de hetero- en gendernorm.

Zeven verenigingen vroegen en kregen een erkenning van de Stad Gent en een subsidie van €500 voor hun werking toegekend.

Auricula

Auricula is een Gentse LGBT+-sportclub die holebi’s en transgenders samenbrengt in een aangename sportomgeving. Zij organiseren voor de leden ook andere (culturele) activiteiten.

Werkgroep Ouders Holebi’s Gent

Deze organisatie biedt ondersteuning aan ouders van holebi-kinderen. Zij houden maandelijkse praat- en thema-avonden, en hebben een telefonische onthaalondersteuning.

Gehuwd En Toch Anders

GETA is een maandelijkse praatgroep voor LGBT’s die in een heterorelatie stapten, of nog zitten. Ook partners en andere familieleden zijn welkom.

Gender Express

Deze organisatie bereikt een brede groep transgenders voor steun en begeleiding. Ze organiseren maandelijkse bijeenkomsten waar transpersonen lotgenoten kunnen ontmoeten.

Sex Positive Vibe

Deze vereniging brengt iedereen samen die met vragen zit rond gender, seksualiteit, (alternatieve) relatievormen, en dit samen wil verkennen in een sfeer zonder oordeel. Zij bieden via praatavonden en workshops iedereen in het LGBT+-spectrum een veilig platform om samen te komen.

SheSheBar

SheSheBar organiseert maandelijks laagdrempelige ontmoetingsavonden voor lesbische, biseksuele en transvrouwen.

Roundabout30

Roundabout30 is een een dynamische groep die heel het jaar door activiteiten organiseert. Ze bieden een open ontmoetingsplek, zoals praatcafés, maar willen naast verbinden ook informeren en begeleiden.

Erkenning is mogelijks sinds maart 2018 en biedt voordelen, zoals voordelig gebruik kunnen maken van stadslocaties en -materialen. Organisaties die jaarlijks minstens twee activiteiten organiseren kunnen daarnaast een subsidie aanvragen van 300 euro, vanaf vier activiteiten per jaar gaat het om een ondersteuning van 500 euro.

De erkenning en subsidiëring van LGBT+-verenigingen kadert in het Regenboogactieplan 2017-18. Het plan bundelt 26 acties die samen vorm geven aan het holebi- en transgenderbeleid van de Stad Gent. Een erkenning is drie jaar geldig, een werkingssubsidie wordt jaarlijks aangevraagd. Dat kan via een papieren of onlineformulier bij de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen. Alle informatie en de formulieren zijn te vinden op de website www.stad.gent. Tik in de zoekbalk ‘LGBT+’.

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten