Gentse Feesten 2018: Early bird zondag 15 juli 2018…

Cijfers en weetjes zaterdag 14 juli 2018

  • Op de tweede dag van de Gentse Feesten bezochten 150.000 mensen de Gentse Feesten, exact hetzelfde aantal als op de tweede dag in 2017.
  • 18.500 voetballiefhebbers keken live naar de troostfinale België-Engeland op een van de zeven feestpleinen.
  • De Lijn vervoerde op de tweede dag van de Gentse Feesten 39.048 reizigers met het extra aanbod (pendel-tramlijn 1 en Feestbussen) dat werd ingelegd. Dat is 17% minder dan dezelfde dag vorig jaar. De pendeltram die de klok rond rijdt tussen Flanders Expo, het station Gent Sint-Pieters en de Korenmarkt, vervoerde 36.320 reizigers. Dat is 17,5.% of 8.514 reizigers minder dan vorig jaar. 2.728 reizigers maakten gebruik van de twaalf feestbussen die de feestvierders ’s nachts naar huis brengen in alle richtingen vanuit Gent. Dat is ongeveer hetzelfde aantal reizigers (2.698) vergeleken met vorig jaar.
  • Het Rode Kruis en Vlaamse Kruis verzorgden op zaterdag 148 bezoekers, 14 personen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.
  • Politioneel: 81 feestvierders kregen een GAS-boete voor wildplassen, van wie 68 in de feestzone. 17 voertuigen werden getakeld. Er werden 12 bestuurlijke aanhoudingen verricht, waarvan 3 voor openbare dronkenschap en 4 voor het verstoren van de openbare orde. Er werden 22 verkeersinbreuken vastgesteld in de feestzone, 104 buiten in de feestzone. 45 verloren voorwerpen vonden hun weg naar de Gentse Politie.
  • De Gentse brandweer werd opgeroepen voor drie accidentele vuilnisbakbranden en vraagt de feestvierders om voorzichtig te zijn.
  • Dienst Milieutoezicht controleerde de feestpleinen op geluidsoverlast, maar nergens werden de normen overschreden.
  • Verschillende feestpleinen melden dat er valse briefjes van 20 euro in omloop zijn.

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten