Gentse Feesten 2018: Early bird maandag 16 juli 2018…

Cijfers en weetjes zondag 15 juli 2018

 • Op de derde dag van de Gentse Feesten bezochten 90.000 mensen de Gentse Feesten, ter vergelijking: op dezelfde dag in 2017 telde Gent 110.000 bezoekers.
 • Het vuurwerk aan Portus Ganda lokte 26.500 bezoekers. Ter vergelijking: in 2017 keken 25.000 toeschouwers naar het vuurwerk.
 • De Lijn vervoerde op de derde dag van de Gentse Feesten 25.400 reizigers met het extra aanbod (pendel-tramlijn 1 en Feestbussen) dat werd ingelegd. Dat is 28% minder dan diezelfde dag vorig jaar. De pendeltram die de klok rond rijdt tussen Flanders Expo, het station Gent Sint-Pieters en de Korenmarkt, vervoerde 24.010 reizigers. Dat is 28% of 9.690 reizigers minder dan vorig jaar. 1.390 reizigers maakten gebruik van de twaalf feestbussen die de feestvierders ’s nachts naar huis brengen in alle richtingen vanuit Gent. Dat zijn er 313 minder vergeleken met vorig jaar.
 • Het Rode Kruis en Vlaamse Kruis verzorgden op zondag 158 bezoekers, 3 personen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.
 • Politioneel: 34 feestvierders kregen een GAS-boete voor wildplassen, van wie 24 in de feestzone. 27 voertuigen werden getakeld. Er werden 10 bestuurlijke aanhoudingen verricht, waarvan 4 voor openbare dronkenschap en 4 voor het verstoren van de openbare orde. Er werden 10 verkeersinbreuken vastgesteld in de feestzone, 87 buiten de feestzone. 36 verloren voorwerpen vonden hun weg naar de Gentse Politie. De Gentse Politie herenigde ook twee verloren gelopen kindjes met hun ouders.

Opnieuw zeer zonnig en zeer warm.

FARYS voorziet opnieuw waterbars met gratis kraantjeswater aan het Emile Braunplein en het Zuidpark (Gentopia). Aangezien FARYS niet met herbruikbare bekers werkt, roept de Stad Gent de bezoekers op om zelf een drinkfles mee te brengen. Uiteraard is het ook mogelijk om een herbruikbare beker van de andere feestpleinen te vullen aan de waterbar.

In de kijker – maandag 16 juli 2018

 • Zomerfeest UZ Gent: Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren brengt de Gentse Feesten naar de kindjes in het UZ Gent die zelf niet naar de Feesten kunnen. Miramiro en Puppetbuskersfestival staan in voor een leuke namiddag.
 • Voorstelling volleybaldames VDK Gent en voetbalheren KAA Gent, om 17 en 18 uur op het Sint-Baafsplein
 • Niels Destadsbader, om 22.30 uur op de Korenmarkt
 • Gers Pardoel, om 23.45 uur op het Sint-Baafsplein
 • Vanaf maandag 16 juli 2018 tot en met het einde van de Feesten zal de draak op het Belfort vuur spuwen om 22.30 uur en telkens ook om klokslag middernacht. Het onaangekondigde tijdstip vervalt om meer mensen de kans te geven om de draak in actie te zien.
Varia
 • IVAGO nodigt de pers uit om op donderdag 19 juli 2018 om 6.30 uur mee te gaan op de ochtendwandeling door de feestenzone. Afspraak aan het stadhuis.
 • Op donderdag 19 juli 2018 zal voor het eerst een Stroppendraagstersstoet plaatsvinden in de Gentse binnenstad, met enkel vrouwen. Tineke De Rijck roept vrouwen die geboren zijn in Gent op om mee te lopen. Afspraak op 18.45 uur aan RAY, de serre in Klein Turkije.

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten