Buurtsportveld aan El Paso opgefrist…

Op vraag van buurtbewoners kreeg het voetbalterreintje in de Gebroeders De Smetstraat een grondige opknapbeurt. Door het frequente gebruik was het oude kunstgrasveld immers versleten. Daarnaast zorgt een nieuwe omheining met veersysteem ervoor dat ballen voortaan zonder geluidsoverlast kunnen worden opgevangen.

Kwalitatieve buurtsportlocatie

Intensief gebruik van het voetbalveldje maakte het noodzakelijk om de kunstgrasmat te vernieuwen. Ook de pannakooi werd weggehaald, omdat deze voor te veel geluidshinder zorgde voor de omwonenden. De werken werden uitgevoerd door de firma Ijslander, voor een bedrag van 100.000 euro.

Sporten dicht bij huis

De Stad Gent investeert in het ontwikkelen van buurtsportinfrastructuur en een laagdrempelig wijkgericht sportaanbod. De laatste 4 jaar werden meer dan 100 kleine sportzones gerealiseerd in de Gentse wijken. De Stad Gent plant daarnaast 3 buurtsporthallen: op de Tondeliersite (2018), aan de Oude dokken (2019) en in Ledeberg (2021).

Sportwijk Rabot

Het Rabot is op weg om een echte sportwijk te worden. Naast het gerenoveerde veldje aan El Paso blijkt ook de street workout plek naast het Gerechtsgebouw een voltreffer. Bovendien opent in november de buurtsporthal op de Tondeliersite haar deuren. Een buurtsportwerker van vzw Jong stroomlijnt de verschillende initiatieven en zorgt er samen met de sportdienst voor dat de verschillende sport- en beweeglocaties optimaal door buurtbewoners gebruikt kunnen worden.

Dokteronline.com

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten