In Gent gratis naar halve finale Frankrijk-België op groot scherm op Sint-Pietersplein…

Het WK voetbal zal dan toch op groot scherm te zien zijn in Gent. Nu België voor het eerst in meer dan 30 jaar nog eens in de halve finale staat, kan de voetbalminnende Gentenaar op dinsdag 10 juli op het Sint-Pietersplein gratis gaan kijken naar Frankrijk-België.

De Stad Gent besliste aanvankelijk om geen WK-matchen op groot scherm te laten plaatsvinden op het openbaar domein, omdat dat een grote belasting is voor het Gentse politiekorps. De Gentse flikken staan al massaal paraat voor de Gentse Feesten, de NAVO-top en de steun in de gevangenissen.

Nu België de halve finale speelt op dinsdag 10 juli 2018, een dag voor het concert van de IJslandse zangeres Björk op het Sint-Pietersplein, slaan de Stad en de organisator van Björk op de vooravond van de Gentse Feesten de handen in mekaar om te zorgen voor alweer een volksfeest van jewelste.
De Stad biedt het voetbalfeest gratis aan. De schermen en installatie voor het concert van Björk op het Sint-Pietersplein kunnen een dag vroeger dan voorzien worden gebruikt. De wedstrijd wordt in hoge kwaliteit op 3 super schermen uitgezonden, waarvan één gigantisch scherm van 12 op 6 meter, de nieuwste generatie technologie in wereldprimeur in Gent. Voor en na de match zal een DJ de sfeer verzorgen.
Ook de Gentse Feesten gaan volop mee met de fans en verschillende pleinen zullen ook de kleine finale (zaterdag 16 uur) of de grote finale (zondag 17 uur) uitzenden, afhankelijk van het resultaat van de Rode Duivels in de wedstrijd tegen Frankrijk:
 • Korenmarkt
 • Polé Polé
 • Sint-Baafs
 • Vlasmarkt
 • Laurentplein
 • Walter De Buck plein
 • CirQ

Halve finale praktisch

 • De deuren gaan open om 18 uur, de match start om 20 uur en het event eindigt om 24 uur.
 • U krijgt een gratis toegangsbadge. Meld u tijdig aan! Het voetbalevenement op het Sint-Pietersplein biedt plaats aan 15.000 voetballiefhebbers. De ingang tot de fanzone bevindt zich aan het Sint-Amandplein. Eens de limiet van 15.000 supporters is bereikt, worden geen extra fans toegelaten.
 • Het intern reglement van de organisator is van kracht.
 • Hou verder rekening met het volgende:

– Bengaals vuur, eigen drank en rugzakken zijn niet toegelaten binnen de fanzone.

– Er is een glasverbod van kracht.

 • Er worden burgemeesterbesluiten opgesteld die consulteerbaar zullen zijn op de website.
Informatie

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten