De Gensche Gazette gaat mee op onderzoek…

Sedert enige tijd, werk ik samen met een amateur historicus, Jos Billen, die de Gentse Wereldtentoonstelling van 1913 terug in kaart brengt via zijn website. Deze week mocht ik mee op fotoreportage in het Genste stadhuis.


De pacificatiezaal en de trouwkapel kregen in 1915 de Glasramen van het Paviljoen Stad Gent van de expo van 13. Deze zullen nu onderzocht worden door de Kunsthistorica Aletta Rambaut en een gedetailleerd verslag zal op de website bijkome.
Er zijn ook ontwettend veel restanten van deze expo van 1913 terug gevonden door deze persoon, die nog niet eerder gekend waren, zoals de 30 aangekochte unstvoorwerpen door de stad op de expo van 13.
Met de fotoreportages van Mario Callant
Fotoshoot Stadhuis Gent Pacificatiezaal

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten