Shuttle P+R Weba/Decathlon viert 100.000ste gebruiker…

Op 4 juli 2018 vervoerde de shuttle tussen P+R Weba/Decathlon en het centrum van Gent zijn 100.000ste gebruiker. Op nauwelijks 14 maanden tijd heeft dit busje zijn reputatie als snelle, gratis verbinding tussen de park-and-ride en het centrum meer dan verdiend.

Op 3 april 2017 reed de shuttle tussen park-and-ride Weba/Decathlon en het Gentse stadscentrum voor het eerst uit. Het creëren van extra park-and-rideplaatsen was een randvoorwaarde voor de invoering van het Circulatieplan en bovendien wilde de Stad Gent een snelle, gratis verbinding naar het centrum. Veertien maanden later is duidelijk dat zowel pendelaars, shoppers als toeristen de shuttle gebruiken. Op woensdag 4 juli 2018 mocht de shuttle zelfs zijn 100.000ste gebruiker verwelkomen. Die werd door de Stad Gent in de bloemetjes gezet.

Samenwerking met Weba en Decathlon

De parking van Weba en Decathlon op de Vliegtuiglaan bevindt zich op een gunstige locatie, zowel voor autobestuurders die van noordoostelijke richting komen als voor pendelaars die de E17 of de E34 verlaten via de R4. Concreet gaat het om 200 gratis park-and-rideplaatsen. Weba en Decathlon staan in voor het onderhoud van de park-and-ride, het Mobiliteitsbedrijf staat in voor de organisatie van de park-and-ride en voor de shuttle.

Praktisch

De shuttle rijdt via een vaste route langs Dampoort naar Sint-Jacobs. Het busje rijdt ongeveer om de tien minuten in de spits, afhankelijk van de verkeersdrukte. Dat helpt om de druk op de stadsring (R40) te verminderen en het houdt tal van auto’s uit de binnenstad weg. Tijdens de week rijdt de shuttle van 7 tot 19 uur, op vrijdag en zaterdag is dat tot 23 uur. Tijdens de Gentse Feesten rijdt de shuttle elke dag van 7 uur ’s morgens tot 4 uur ’s nachts.

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten