Lübeck-site opent de deuren…

In de Lübeckstraat, waar vroeger een sociale woonwijk was, opent een nieuwe tijdelijke invulling waar u even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Op de terreinen verrijst een diervriendelijke kinderboerderij, een bouwspeelplaats voor kinderen en jongeren en een natuureducatieve oase waar iedereen tot rust kan komen. Op die manier wordt de site een tijdelijke kindvriendelijke hub.

Bouwspeelplaats das Kunst

Tijdens de zomer en in september trekken kinderen hun werkhandschoenen aan en slijpen, zagen, timmeren en boren ze zich een weg doorheen het recyclagemateriaal. Op de bouwspeelplaats kunnen kinderen tussen 8 en 14 jaar experimenteren, spelen en bouwen met materialen die doorgaans als ‘rommel en afval’ beschouwd worden. De kinderen worden begeleid door de kunstenaars van das Kunst en gebruiken verschillende werktuigen om hun constructies te bouwen.

De bouwspeelplaats is elke vrijdag open van 13 tot 17 uur en in het weekend van 13 tot 18 uur. Deelname is gratis.

Diervriendelijke kinderboerderij Mekkerland

Dankzij het burgerbudget, waarbij Mekkerland één van de geselecteerde projecten was, komt er op de site ook een kinderboerderij waar het dierenwelzijn centraal staat. Zo worden de dieren niet in hokken gezet en kunnen bezoekers enkel in kleine groepjes en onder begeleiding de dieren bezoeken. De boerderij wordt ook een centrale plek voor ontmoeting en beleving.

Mekkerland bouwt op termijn ook een educatieve werking uit. De kinderboerderij is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur en in het weekend van 13 tot 18 uur.

Natuureducatieve zone De Levensbloem

In de Levenbsloem kunt u eten in de volkskeuken, verschillende workshops volgen, mediteren of yoga volgen en een boek lezen in de hangmatten of andere rustgevende hoekjes.

De volkskeuken heeft ook een eigen moestuin om lokale en duurzame groenten te kweken.

 

De Levensbloem is elke vrijdag en zaterdag open van 13 tot 22 uur en op zondag van 13 tot 20 uur.

Speelpleinwerking

VZW Jong organiseert een gratis speelpleinwerking voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Kinderen uit de buurt kunnen er elke weekdag terecht van 14 tot 17 uur en dit van maandag 2 juli tot en met vrijdag 13 juli en opnieuw van woensdag 1 augustus tot en met vrijdag 24 augustus. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Samenwerking

De tijdelijke invulling in de Lübeckstraat wordt mogelijk gemaakt door de Stad Gent, das Kunst, Graal vzw, vzw Jong en Mekkerland. Alle praktische info kunt u nalezen op de website www.delubeck.be.

Informatie voor de pers

Op zondag 8 juli opent De Lübeck-site voor de eerste keer de deuren. De pers is welkom op dit openingsmoment tussen 15 en 18 uur.

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten