Gandastraat vanaf nu fietsstraat…

Deze week wordt ook de Gandastraat een fietsstraat. De straat krijgt een bruinrode coating, en er worden borden geplaatst. De fietsstraat leidt naar de fietstunnel die in aanbouw is aan de Dampoort. De combinatie van fietsstraat en fietstunnel moet de fietsroute van en naar het centrum sterk verbeteren.

Gent telt nu elf fietsstraten, en er staan er dit jaar nog verschillende op de planning. In een fietsstraat komen fietsers op de eerste plaats. De straat wordt zo ingericht dat de fietser er de ‘hoofdgebruiker’ is. Dat wil zeggen: auto’s en andere motorvoertuigen mogen er geen fietsers inhalen en auto’s mogen niet sneller rijden dan 30 km/uur. Fietsers mogen in een eenrichtingsstraat de hele breedte van de rijweg gebruiken, en in een tweerichtingsstraat de helft. In 2016 besliste de Stad Gent om een aantal fietspoorten uit te bouwen. Dat zijn plaatsen waar fietsers de R40 op een veilige manier kunnen kruisen. De routes van en naar deze fietspoorten worden daarom ook zo veilig en comfortabel mogelijk gemaakt voor zoveel mogelijk fietsers. De Gandastraat leidt naar de fietstunnel die sinds maart 2018 in aanbouw is aan de Dampoort, en die gepland is om in het voorjaar van 2019 klaar te zijn. Omdat dit een zeer belangrijke fietspoort is, werd er besloten om de Gandastraat om te vormen tot een fietsstraat.

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten